Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдът отхвърли жалбата на Нинова срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

Политика

Съдът отхвърли жалбата на Нинова срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

Съдът отхвърли жалбата на Нинова срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Софийски градски съд отхвърли жалбата на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ като неоснователна. Това съобщи в профила си във Фейсбук Атанасова. Съдът е решил също, Нинова да заплати 2091 лв. разноски по делото на Атанасова и 1716 лв. на ПП ГЕРБ.

„Корнелия Нинова, сумата, за която си осъдена ще даря в полза на ВМА, където се лекуваш“, написа Атанасова.

Нинова заведе дело срещу Атанасова за злоупотреба и манипулиране на мнение, а поводът е скандалът, който се завихри покрай външнотърговското дружество „Техноимпекс“, в чиято приватизация е участвала Нинова. Преди години Нинова заяви, че дружеството е проверявано три пъти, а Атанасова показа писмо, в което на въпрос дали това е така, тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е отговорил отрицателно.
„Нинова НЕ е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на "Техноимпекс" и това твърдение не е клевета“, посочва Атанасова като извод от делото.

И още:“ Цитираните пасажи от книгата - " КОРУПЦИЯТА", издадена от висшия съвет на БСП през 2001г., в която "Техноимпекс" е сочена за СЪМНИТЕЛНА СИВА СДЕЛКА, част от "бандитската приватизация", а приватизаторите са наречени "партийни парашутисти", "присвоявали предприятия чрез РМД" също не е клевета!“

„Така се прави в правова държава“, допълва депутатът от ГЕРБ.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Не стига, че демокрацията отне толково много /цели 52% от Техноимпекс/ от кака ви Курни, а сега требе и да се охарчи за разходи по делото. Ех, много мъка има на този свят, Курни.
06.11.2020 15:34 / Отговор
Бай Гроздан Това добре, ама що няма новини за състоянието на стрина Курна във ВМА, че ми е легнала на сърцето като свиня на шосето!
06.11.2020 15:40 / Отговор
Лено БИЛА ПРОВЕРЯВАНА ОТ ЧЕТИРМА ПРОКУРОРА. ТЪПАЧКА ЗНАЕМ ГИ ТИЯ.
САМО ЕДИН Е НУЖЕН ,НО ДА Е ЧЕСТЕН И ДА НЕ Е КОМУНИСТ.
06.11.2020 16:51 / Отговор
То пък в България една прокуратура, това е бухалкотура на Пеевски и Борисов, и пълно с каскети. А Цацаров отвсякъде си обслужва хунтата, както и неграмотния милиционер.
07.11.2020 08:27

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети