Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдът отмени промяната в състава на коалицията „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО“

Политика

Съдът отмени промяната в състава на коалицията „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО“

Съдът отмени промяната в състава на коалицията Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО - Tribune.bg
Снимка:

Решението на Централната избирателна комисия от 28 януари тази година, с което са извършени промени в състава на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ е отменено.

ЦИК промени състава и наименованието на коалиция „Обединени патриоти”, като заличи партията на Волен Сидеров от нея. Решението беше прието след заявление от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Това накара „Атака“ да излезе на протест и да пусне жалба до Върховния административен съд.

Тричленен състав на ВАС отмени решението на ЦИК. Преписката се връща на ЦИК за ново произнасяне, като следва да бъдат спазени задължителните указания по тълкуването и прилагането на закона, посочват от ВАС.

Върховните съди подчертават, че решенията на коалицията се „считат за приети само, ако са приети“ с пълно единодушие на трите партии, включени в състава на коалицията.

В случая няма заявление на „Атака“ за напускане на коалицията. А представеното решение за промени в състава на коалиция е прието само от две партии от състава ѝ – НФСБ и ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети