Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдбата на Румен Радев ясна във вторник – КС решава за имунитета му

Политика

Съдбата на Румен Радев ясна във вторник – КС решава за имунитета му

Снимка:

Само след няколко дни ще се реши политическата съдба на Румен Радев. Причината е, че след месеци на тълкуване и разглеждане конституционните съдии ще излязат със становище за президентския имунитет, съобщава Агенция ПИК.

В началото на своя мандат главният прокурор Иван Гешев поиска тълкувателно решение от КС затова докъде се простира имунитетът на президента, що е то "държавна измяна” и "нарушение на Конституцията”. Той пита и дали евентуално дело срещу държавния глава трябва да бъде спряно или прекратено, докато той заема поста на "Дондуков" 2.

Според Гешев неяснота има и затова дали имунитетът на държавния глава позволява да се водят предварителни проверки и разследвания за престъпления, в които може да е замесен.

Малко след искането на обвинител номер 1 стана ясно, че Румен Радев и негови подчинени са правили опити да укриват документи и данни от комисия "Антикорупция" по разследване, свързано с Десислава Радева.

В последните седмици се разрази доста по-мащабен скандал на "Дондуков" 2 покрай разследване на прокуратурата за търговия с влияние в президентството в полза на милионери Пламен Бобоков. В аферата е замесен не само най-близкият човек на Радев - Пламен Узунов, но и самият той. Прокуратурата разпространи тайни чатове между президента и бизнесмена, а стана ясно, че той е общувал секретно и със съпругата му Десислава Радева.

Разследването предизвика истинска война на президентството с държавното обвинение, тъй като Румен Радев вместо да съдейства, реши да обвинява разследващите, че си вършат работата. Стигна се дори дотам Румен Радев да посегне на свободата на словото в държавната телевизия. Екипът му се нахвърли върху БНТ с официално писмо от "Дондуков" 2, което е истински прецедент от началото на прехода.  


Коментари (4)

Политическата съдба се решава на избори. А некадърният ни главен каскет се видя , че служи на мафията, на Пеевски, на Доган и на всички мутри.
04.07.2020 15:49 / Отговор
До кадърният калпак Има политически съдби,които се решават в съдилищата,защото на избори не се провежда съдебно заседание,нали?По-полека с непоисканата защита и с дежурното каскет.Каскет,каскет,но има топки.
04.07.2020 20:34
Каскетът работи с едната си топка, която му я подава Доган и Пеевски, а не се съобразява със законите и Конституцията.
05.07.2020 10:45 / Отговор
Боко Тулупа Цялата мафия, монтирана от б.б. в държавата се е впрегнала да цапат Румен Радев!!! Ами няма да им се получи - всички разбрахме кой кой е!!! Това което мисли народът за държавния апарат, го казва Румен Радев!!!!
08.07.2020 14:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още