Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдружник на номинирания от ПП за шеф на правна комисия брани Иван Гешев

Политика

Съдружник на номинирания от ПП за шеф на правна комисия брани Иван Гешев

Съдружник на номинирания от ПП за шеф на правна комисия брани Иван Гешев - Tribune.bg

„Искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев може да бъде оттеглено. Възможно е ВСС да си подаде оставката.“ Това заяви в „Референдум“ Антон Станков-управляващ съдружник в кантората „Станков-Стоев и партньори“.

На въпрос на водещата на предаването дали действително той разполага с такава информация Антон Станков троснато заяви: „Е, не-сънувах го“.

„Защо трябва да се отстрани предсрочно главният прокурор? Това не е най-големият проблем в съдебната система.“ Това заявява пред bTV през април 2022 година бившият правосъден министър Антон Станков.

Интересно е, че управляващ съдружник в кантората на Антон Станков е и бащата на номинирания за шеф на правна комисия депутат от ПП-Стою Стоев. 30-годишният Стоев беше определен от „Промяната“ и лично от Лена Бориславова за човекът, който ще проведе цялостна правосъдна реформа. Интересно защо партньорът на бащата на „реформатора на съдебната състема“ и негов колега в адвокатската кантора защитава яростно Иван Гешев.  

Вече официално: ПП иска 30-годишният Стою Стоев от НБУ да чертае правния ред в НС

По-рано през деня Антон Станков заяви по БНР, че щом Иван Гешев нарича Бойко Борисов „лицето“ това означавало, че ще бъде обвиняем. Шефът в кантората на Стою Стоев от ПП стигна и по-далеч в твърденията си, заявявайки, че Бойко Борисов е станал депутат, за да придобие имунитет. Нещо, което лидерът на ГЕРБ е коментирал като причина няколко пъти да се отказва от мястото си в парламента.  

След като приключи политическата си кариера в НДСВ Антон Станков беше съдия в ток шоуто „Съдебен спор“. В последните месеци името му беше замесено в любовна връзка с актрисата Диана Димитрова, която той отрича.

Бащата на Стою Стоев – бивш шеф в Агенцията по приватизацията от НДСВ

През 2015 Антон Станков защитаваше и скандалната съдийка Владимира Янева. „Владимира Янева обясни в сряда пред Висшия съдебен съвет, че не помни разговора си със съдийката Румяна Ченалова, който даде началото на аферата „Яневагейт“, каза адвокатът й Антон Станков, бивш правосъден министър в кабинета „Сакскобургготски“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети