Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сагата БНБ продължава: Тошко Йорданов заговори за рекет срещу ИТН и мръсни намеци от Петков

Политика

Сагата БНБ продължава: Тошко Йорданов заговори за рекет срещу ИТН и мръсни намеци от Петков

Сагата БНБ продължава: Тошко Йорданов заговори за рекет срещу ИТН и мръсни намеци от Петков - Tribune.bg
Снимка:

„Взе да ни писма от това пришиване към ГЕРБ и ДПС при положение, че ПП направиха така, че да зависим от техните гласове. Когато нямаш коалиционни партньори, които да се подкрепят зависиш от парламента“, заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по повод сагата с нов гуверньор на БНБ.

Той уточни, че още при съставяне на коалицията от ИТН са питали дали останалите имат кандидат за Българската народна банка. Останалите са заявили, че нямат кандидат и нямат проблем с предложението на ИТН за Любомир Каримански. Йорданов допълни, че от Нова година насам повдига въпроса за смяна на шефовете не само на БНБ, но на КЗК, СЕМ и други надзорни органи, като темата е пренебрегвана от останалите.

„От ПП се присетиха да през друг кандидати, а нямаха такъв. Предложиха 4-5 човека преди Андрей Гюров и сами се отказваха от тях. Нашите министри са професионалисти и не им се налага да правят с телефончета, че да ги забележат“, заяви Йорданов визирай последната изява на министърът на културата Атанас Атанасов.

Зам.-председателят на ИТН допълни, че в момента има огромна концентрация на финансова власт в един човек – министърът на финансовите и това може би грешка. Йорданов уточни, че когато се прави коалиция никога не се дават всички ресурси и средства на една партия, а сега от ПП искат да овладеят и БНБ. По думите му въпросът дали правителството ще падне е към Асен Василев.

По повод обвиненията към Любомир Каримански за „Инвест банк“, Йорданов уточни, че колегата му е бил заместник-управител и не е бил този ресор. Когато колегата му излиза в отпуск той го замества. „Всички сделки или тази операция преди да стигнат до Каримански минават през четири контролни органа преди да стигнат до Каримански. Накрая стигат при него един куп документи, той подписва и вървят надолу. Прокуратурата е разследвала, той е давал показания като свидетел, ако е направил нещо незаконно той щеше да е обвиняем“, допълни Йорданов.

„Има рекет срещу нас. Ние никога не сме си позволявали да правим това и не сме им давали повод, че ще си играем със спрецправосъдието. Ето ви още един мръсен намек от премиера Петков, че те изтеглят Гюров заради съдебната реформа, това е отвратително“, подчерта още Тошко Йорданов и завърши, че ако някой заложи коалицията и я разруши – няма да са те.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети