Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съюзът на репресираните от комунизма към Радев: Оставка и ходете на избори!

Политика

Съюзът на репресираните от комунизма към Радев: Оставка и ходете на избори!

Снимка:

„Направихте непростими нарушения като държавен глава и затова Ви призоваваме: подайте си оставката и ако искате да участвате в изпълнителната власт, спечелете избори и управлявайте, както повелява Конституцията на Република България!“ Това пише в декларация на „Съюз на репресираните от комунизма – памет“.

„Нима разчитате на късата памет на българина?! Нима мислите, че тези, които преживяха Българския Холокост, извършен от комунистите, ще Ви позволят да върнете страната с десетилетия назад?! Ние преживяхме опиянението на едномилионния митинг на Орлов мост, омерзението от Лукановата зима, площадите гърмяха „Долу БКП“, и същите тези, които изстрадаха 45 години мракобесния болшевишки терор проявиха великодушие и спасиха страната! Къде бяхте Вие тогава, каква беше Вашата гражданска позиция, че сега така нагло се кичите с титлата „Натовски генерал“, предложен за президент от генерал на КГБ?!“, пише в декларацията.

И още към Радев:“Застанахте начело на метежа срещу демокрацията и демократично избраните институции! Вие застанахте на страната на олигарсите и срещу върховенството на закона! Вие призовавате да поверим съдбата си на самозванци, провъзгаласили се за „Отровно трио“! В кое време живеем, това ли е Вашата представа за борба с олигархията и корупцията?! Вие, като президент, нито веднъж не предложихте градивна инициатива, разумен разговор и загриженост за духовното здраве на българската нация!“

Ето и целия текст на декларацията:

Уважаеми сънародници,

Днес е 22 септември, Денят на независимостта на България!

Събитията от последните месеци преляха чашата на търпението и в името на истинските пазители на тази независимост, „Съюзът на репресираните от комунизма- памет“ се обръща към президента Радев, който по конституция е обединител на нацията!

1.Знаете ли, господин Президент, че нито през византийско робство, нито при ислямското нашествие нашият народ не е бил така безмилостно унищожаван, измъчван и избиван, изселван и ограбван, уволняван и преследван, както това се случи след 09.09.1944г.?
Строителите, които изградиха България след Освобождението, родолюбци и истински патриоти, много от тях завършили образованието си в Западна Европа, достойни представители на военния и интелектуален елит на страната, бяха жестоко избити или въдворени в концентрационни лагери! Документите за „Народния съд“ свидетелстват за деградацията и терора над нашия народ! Смърт на успелите, на предприемчивите, на образованите! Хиляди окървавени трупове, закопавани и извозвани през нощта камион след камион, влачени от диви зверове, разстрелвани без съд и присъда, с неизвестни и досега гробове! Сега, 30 години след демократичните промени в България, Вие с вдигнат юмрук приветствате тези, които говорят за нов Народен съд!

2. Знаете ли, че капитанът от авиацията преди 09.09.44 г., Добри Станчовски е останал в сърцата на всички, които са минали през концлагерите Богданов дол или Белене! Невероятно интелигентен, владее отлично 6 езика, познанията му са енциклопедични, а за литература и музика говори професионално! В Богданов дол работи като миньор 22 години, защото сам казва, че властта не може да го изпрати на по-лоша работа! Храни се с царевица за прасетата, за да оцелее! До края на живота си остава да живее в гара Томпсън, затворен в своя свят на класическата музика и литература! Обичан и обожаван от приятелите си, които са свидетели как е пребиван жестоко, а ръцете му до края носят вдлъбнатини от налчетата, с които е бил тъпкан!

Сравнението между Вас и Добри Станчовски ще бъде кощунство! Кой сте Вие, генерал Радев? Нима разчитате на късата памет на българина?! Нима мислите, че тези, които преживяха Българския Холокост, извършен от комунистите, ще Ви позволят да върнете страната с десетилетия назад?! Ние преживяхме опиянението на едномилионния митинг на Орлов мост, омерзението от Лукановата зима, площадите гърмяха „Долу БКП“, и същите тези, които изстрадаха 45 години мракобесния болшевишки терор проявиха великодушие и спасиха страната! Къде бяхте Вие тогава, каква беше Вашата гражданска позиция, че сега така нагло се кичите с титлата „Натовски генерал“, предложен за президент от генерал на КГБ?! Когато журналисти Ви напомниха, че много хора Ви искат оставката, Вие пребрежително казахте „Вижте кой я иска“! Ние я искаме! Ние, които пазим паметта на патриотите и героите, изстрадали тази демокрация! Да, проблеми има! Но има достатъчно демократични инструменти, чрез които могат да бъдат решени! Да, Вие сте отрицателния герой на съвременна България! Вие подстрекавате и разделяте хората, Вие сте освирепял за власт, макар по Конституция такава да не Ви се полага! Оказа се, че нямате и морално право да управлявате страната дори един ден! Вие сте организатор на държавен преврат, инспириран от Кремъл!

3. Нима нито веднъж не намерихте за необходимо, дори от куртоазия, да уважите дните, в които се почитат жертвите на тоталитарните режими, в това число и комунистическия?! Нима не знаете, че през 2000 г. Народното събрание прие закон, в който комунистическият режим е обявен за престъпен?!

В Съюза на репресираните от комунизма членуват хора, които са пострадали от режима преди 09.09.44 г., техни наследници, симпатизанти и забележете, много млади хора, на които им е скъпа мисълта за паметта, която трябва да пазим за онези мракобесни времена! Всички те, без изключения, живеят повече от скромно, получават обяснимо най-ниските пенсии, но никога не изцапаха името си с непристойни дела, защото и сега са истински строители на нова България! Но Вие нямате очи за тях! Вие не заслужихте тяхното уважение, защото застанахте начело на метежа срещу демокрацията и демократично избраните институции! Вие застанахте на страната на олигарсите и срещу върховенството на закона! Вие призовавате да поверим съдбата си на самозванци, провъзгаласили се за „Отровно трио“! В кое време живеем, това ли е Вашата представа за борба с олигархията и корупцията?! Вие, като президент, нито веднъж не предложихте градивна инициатива, разумен разговор и загриженост за духовното здраве на българската нация! Не е трудно да се досетим защо! Защото Вие самият неведнъж сте давали доказателства за неморалност, за съпричастност към нерегламентирани практики и склонност да водите война с институциите! Вие сте заплаха за националната сигурност на страната! С делата си предизвиквате парализиращо отчаяние у обикновените хора и внушавате , че само и единствено служебното правителство е изход от създаденото напрежение!

Направихте непростими нарушения като държавен глава и затова Ви призоваваме: подайте си оставката и ако искате да участвате в изпълнителната власт, спечелете избори и управлявайте, както повелява Конституцията на Република България!

Лиляна Друмева, председател  


Коментари (8)

DT Мисля ,че на този тъпанар въобще не трябва да се обръща никакво внимание.Нека всеки трезвомислещ българин забрави ,че има за президент Гумен Крадев и да го игнорира като човек.Нека да го оставим по цял ден да си бръщолеви простотиите и без капка внимание.Старите хора са казали:"С умен човек пари да броиш,а с прост човек камъни да прехвърляш или ч...а си да мериш".Вие репресираните имате правото да сезирате чуждите служби за сигурност за предателството на този цървул към България,ЕС, НАТО и ВВС на САЩ и да поканите всички чужди посланници в нашата страна да присъстват на едно негово предизвикателство към метеж с вдигнат юмрук.Този властолюбец няма да се махне докато не бъде изритан и билет за Русия без завръщане.
22.09.2020 14:36 / Отговор
Марчето Шапки долу и поклон за 'Съюзът на репресираните от комунизма'!
22.09.2020 15:39 / Отговор
Тартаковер Само че, Марче,важно е да знаеш, че този съюз е ментето, в оригиналния няма думичката "памет", която тези случайници бяха принудени да сложат. Най-обикновено милиционерско сдружение, създадено единствено с цел да пристане на ГЕРБ. Легитимния съюз няма нищо общо, този е милиционерски блян. Компри ?
22.09.2020 15:51
ЖЪЛТАТА КНИЖКА ТАРТАКОВЕР ВЕЧЕ Е ВЪВ ФАЗА-ИЗРОД! ЧЕРВЕН БОКЛУК, СИН НА ПАРТИЗАНИН-УБИЕЦ-ЛИКА ПРИЛИКА С РУМЕН РАДЕВ
22.09.2020 17:29
Татарковерче, тебе само Киро Бизона може да те коригира, калиброва Татарковерче, тебе само Киро Бизона може да те коригира, калиброва интелектуално, пардон анално за да изчезнеш, поне до края на глобалното затопляне, червен кретенино.
Импийчмънт на Фатмака!
23.09.2020 04:40
Жоси ОСТАВКА на МУТРАТА, ФИГУРАНТ на Мафията/Черепа, ОСТАВКА и ако не се ИЗМЕТЕ тоя ЦЪРВУЛ, ДА ГО ИЗХВЪРЛИМ от институцията, която ОСТРА тотално, ДА ГО ИЗХВЪРЛИМ СЪС ШУТОВЕ !!! ПРЕСТЪПНИК и държавен ИЗМЕННИК си ти ЦЪРВУЛ - радеффф/ Решетников, ВОЕНЕН СЪД И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР - това те чака!!! ДОКАЗАН МОШЕННИК , който искаше да ни набута едни Грипени, за да ГУШНЕ КОМИСИОНИ за МИЛИОНИ, и тъй като не му разреши държавата ТОЙ ОЗЛОБЯ до степен ДА РУШИ ДЪРЖАВАТА НИ...ПФУууууууууууу..КРАДЕЦ !!! ГНУСЛЯР !!!
22.09.2020 16:26 / Отговор
кесо Великолепно обръщение на Съюза на репресираните от комунизма!
Само дето Румбата членува в другия съюз - "на репресираните от демокрацията", която по думите на "репресираната" Курни й била отнела толкова много /цели 52% от Техноимпекс/. Затова и Румбата размахва юмруче на демокрацията дето ги "репресира".
22.09.2020 16:30 / Отговор
ЛУМПЕН РАДЕВ ЧЛЕНУВА В СЪЮЗА НА РЕПРЕСИРАЩИТЕ. РЕДОМ ДО ГАЗДОВ И СПАСОВ В БЕЛЕНЕ!
ВАМПИРИ-КРЪВОПИЙЦИ!!
ИСКАМЕ ВЕНДЕТА!!!
22.09.2020 17:33

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още