Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съюзът на съдиите към депутатите: Доведете до край проверката за влияние върху съда и прокуратурата

Политика

Съюзът на съдиите към депутатите: Доведете до край проверката за влияние върху съда и прокуратурата

Съюзът на съдиите към депутатите: Доведете до край проверката за влияние върху съда и прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Съюзът на съдиите в България призова новоизбраните депутати да доведат до край започната проверка на фактите за нерегламентирано влияние върху дейността на съда и прокуратурата, което да постави началото на оздравителен процес в съдебната власт.

От най-голямата съдийска организация настояват за създаване на временна комисия, която да продължи дейността на комисията от 49-тото Народно събрание по събиране на информация за връзките на групата на Мартин Божанов - Нотариуса със съдии, прокурори и длъжностни лица.

Да се разшири предметът на изследване със събиране на данни за други публично известни опити за упражняване на влияние - има се предвид кръгът "Осемте джуджета" около бившия следовател Петьо Петров, по прякор Петьо Еврото, частните клубове за магистрати и други, призовават още съдиите.

От професионалния магистратски съюз изразяват надежда основен приоритет на новите депутати да бъде темата за автентична и дълбока реформа на правосъдието, която да гарантира независимост на съдиите и автономност на прокурорите, но и отчетна и ефективна съдебна власт, която прилага еднакво закона към всички.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати