Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съмнения за корупция обвързват служебните министри на финансите и икономиката

Политика

Съмнения за корупция обвързват служебните министри на финансите и икономиката

Снимка:

Асен Василев подарил на Кирил Петков право на строеж върху недвижими имоти в държавна индустриална зона?

Сигнал до Tribune.bg показва, че образованието в чужбина не е единственото общо между служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Запознати с обвързаностите на двамата ни предоставиха изключително интересни данни от 2013 година. Става дума за скандални сделки и съмнения за корупция с главни действащи лица двамата настоящи министри и техни приближени.

Оказва се, че в качеството си на служебен министър на икономиката Асен Василев издава на дружеството на своя приятел Кирил Петков (настоящ министър) сертификат за право на строеж върху недвижими имоти държавна собственост-за изграждане на сгради в промишлена и бизнес зона.

Сделки по “Харвардски”...

През 2013 година сегашният финансов министър Асен Василев е назначен за служебен министър на икономиката. На 29-ти май 2013 година Василев издава сертификат за инвестиции клас “Б” на дружество “Волаком” АД, чийто изпълнителен директор е...Кирил Петков. В момента министър на икономиката в служебния кабинет на Румен Радев.

Близкото приятелство между Василев и Петков е известно и тогава, което поставя много въпроси относно спазването на законовите и институционалните процедури, задължителни за издаване на разрешителни за строеж.

Сертификатът на дружеството, ръководено от Кирил Петков, е подготвен от Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Според наши източници кум на Борислав Стефанов е ... Кирил Петков.

Борислав СтефановБорислав Стефанов

На база на издадения сетификат е сключен договор с дружеството, ръководено от Петков.

В резултат на това Национална компания индустриални зони ЕАД (дружество към Министерство на икономиката) е учредила в полза на „Волаком“ АД множество сервитути (право на строеж) върху недвижими имоти държавна собственост за изграждане на сгради в промишлена и бизнес зона.

Интересното в случая, е че по време на реализирането на сделката с „Волаком“ АД директор на Национална компания “Индустриални зони” (НКИЗ) е Валери Андреев*, а сделката се случва чрез предварително уреден търг.

*Кой е Валери Андреев?

Валери АндреевВалери Андреев

Валери Андреев, който съдейства за реализирането на сделката с „Волаком“ АД, в момента има договор към Министерството на икономиката (МИ). Назначен е като съветник и член на комисиите за проверка на търговските дружества от системата на МИ от ... министър Кирил Петков.

Излиза, че прясно назначеният в МИ Валери Андреев е този, който трябва да ревизира Националната кампания “Индустриални зони”, в чието ръководство е бил през 2013 година.

С други думи: Валери Андреев трябва да провери законосъобразността на собствените си действия в сделка от 2013 година с дружество на Кирил Петков-негов пряк началник и настоящ министър...

“Двамата харвардски възпитаници Василев и Петков се превърнаха в тараните на служебния кабинет с разкритията за схемите“, пише почти поетично Емилия Милчева...

Предозиране: Василев и Петков били тараните на служебния кабинет

 

Финансовият министър Асен Василев с офшорка на Вирджинските острови?

А кой ще разкрие порочните схеми на двамата Харвардски възпитаници?  


Коментари (16)

Фибата Ако се съди по истерията на т.нар. партии на протеста, има кой! Иван Гешев се казва!
08.06.2021 18:50 / Отговор
:) Ципов, куклата на Божков, е визитката на тези двамата.
08.06.2021 19:05
:) Спецов, бре, не Ципов.
08.06.2021 19:19
мда Много ги боли комунистите от ГЕРБ, всеки ден се опитват да измислят нов компромат, срещу хората, които им разкриват корупционните схеми за милиарди.
08.06.2021 20:35
Вела Панчева Кресльовците мързелани са Черните ангели на юмручето
09.06.2021 11:55
Един примитив Е , учили са в странство , все пак. Поне със схемичките са наясно. Но и двамата не са на мястото си , единият гледа като луд ,който си е видял....... в огледало , а другият го бива само да прави и рекламира пробиотика си , вложен в маджаровски продукти. И с право ги игнорират истинските бизнесмени.
08.06.2021 20:34 / Отговор
Гого Там е работата,че не са на ясно с " схемите" Кирил Петков е заминал със семейството 12 годишен ! Не знае Пеевски схеми Научил е как от бедна ,ограбена държава да стане богата! Да се спрат кражбите,Пеевски изчезна,но продава всичко,но милионите на КТБ ще връщаме ние! Браво на Кирил Петков и баща му успял милионер,върнал се в страната да инвестира!
09.06.2021 11:01
DT На такива "харвардски юпита" сме се наситили.Първо там са научили шашмалогиите и комара, а между другото имат и някой час лекции.Едни царски мекерета-юпита обещаваха 800 дни и ни е..ха мамата за нула време.Сега тия псевдоикономисти освен да се кокорят и пъчат пред екрана,нямат никакво понятие защо са в правителството.В този псевдокабинет са наредени мошенник до мошенника и некадърник до некадърника, като същевременно са злобари и завистници.Така ще ги залюлее ,че няма да се усетят откъде им е дошло много скоро.
08.06.2021 21:16 / Отговор
Ха, ха! И що не обориш компромата, а?
08.06.2021 23:22 / Отговор
Не Не харесвате служебното правителство, а ви харесваше да ходите с 5 лв.в джоба, без да си знаем правата, децата ни в чужбина, цени и услуги нагоре, кредити ужасни. Нали искаме по добър живот, да
09.06.2021 12:10 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още