Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов потвърди: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите

Политика

Сандов потвърди: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите

Снимка:

Според него, Гешев искал да води война, а не да си изпълнява задълженията

„Тази вечер или в утре предстои моите колеги от „Зелено движение” да направят официалната номинация за поста, аз съм една от номинациите”, заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA политикът от „Демократична България”  Борислав Сандов. Той е сочен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите.

Той отрече да е имало конфликт в ДБ заради постове в министерствата. „Въпросът беше дали не трябва да има позиция само за вицепремиер, свързан със зелените политики. Трудно се съвместява с позицията на министър. Той щеше да е без портфейл”, обясни той.

Сандов потвърди информацията, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са се срещали с лидерите на „Демократична България”, на която е присъствал и той.

„На ниво Министерски съвет от „Демократична България” ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.

Сандов обясни, че в първоначалната формулировка, която от ПП са им представили „Има такъв народ” нямат вицепремиерско място.

„Не знам дали е било пожелание на едната или другата страна. Но имайте предвид, че ИТН са поели много тежки и ресурсни министерства – МВнР, Енергетика, МРРБ. Това са много сериозни и отговорни министерства. От тази гледна точка тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи”, посочи той.

Сандов поздрави представителите на ПП, които по неговите думи са имали балансиран подход и не са проявили високомерие.

Относно изказването на Асен Василев, че се планира 15% съкращение на служителите в държавната администрация, Сандов смята, че са необходими определени оптимизации, които да помогнат на бюджета да се развие, пък и била раздута администрацията.

Според него, Гешев искал да води война, а не да си изпълнява задълженията.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема