Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов по официалния анцуг по Нова тв, говори за войната

Политика

Сандов по официалния анцуг по Нова тв, говори за войната

Сандов по официалния анцуг по Нова тв, говори за войната - Tribune.bg
Снимка:

Борислав Сандов изпъкна с облеклото си в тв ефир. Вицепремиерът се появи по анцуг за интервю в една от националните ни телевизии, за да коментира войната в Украйна и увери, че няма промяна в радиационния фон у нас. По думите му би било самоубийствено, ако Русия използва ядрено оръжие. Това от своя страна би означавало, че Москва ще обрече и част от своите жители на негативни последствия, коментира министърът на околната среда и водите пред Нова тв.

Той за яви, че не очаква такава атака да стане факт.

„Постоянно следим радиационния фон у нас. До момента от началото на войната в Украйна не е имало увеличение. Не трябва да се създава паника.“, отбеляза той.

По думите му е безпрецедентно да има такъв тип война, в която има и атомни електроцентрали по трасето.

„Мисля, че това досега не се е случвало. Дълго време се смяташе, че едва ли не наличието на ядрени мощности те пази от война. Виждаме, че това не е точно така”, добави той.

„Рискът идва от това, ако самите ректори, функциониращи хранилища или това, което е под саркофага на Чернобил, по някакъв начин бъде засегнато и се стигне до изпускането на голямо количество радиация. Тогава може да бъде засегнати както регионът Украйна-Беларус-Русия, но в зависимост от ветровете и България. Всички силно се надяваме това да не се случи”, отбеляза още Сандов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети