Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов с опит за всяване на паника: Обяви опасност от радиация от украинските АЕЦ-и

Политика

Сандов с опит за всяване на паника: Обяви опасност от радиация от украинските АЕЦ-и

Сандов с опит за всяване на паника: Обяви опасност от радиация от украинските АЕЦ-и - Tribune.bg

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов заговори от Брюксел за радиационна опасност за страната ни. Той отвори темата за АЕЦ „Чернобил“, която от десетилетия хвърля в ужас българското общество.

„Има опасност за България от радиация от украинските АЕЦ-и в района на бойните действия в Украйна. Има планове за реакция у нас. Но трябва да признаем, че обществото беше забравило за тези рискове. Самото то не е информирано. Институциите имат голяма готовност за някои от действията. Но видяхме от репортажите на медиите, че бомбоубежищата не са в добро състояние, системите за сигнализация също“, заяви Сандов.

По-рано днес беше обявено, че руската страна е постигнала споразумение с украинските военни за съвместно осигуряване на безопасността в атомната електроцентрала в Чернобил. Новината съобщи говорителят на външното министерство Мария Захарова. Тя допълни, че страните съвместно ще следят за безопасността на енергийните блокове и саркофага.

„Руските военни поеха контрола над атомната електроцентрала в Чернобил, за да не навредят на нейната безопасност“, каза рускинята.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети