Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов с план за затваряне на въглищните централи

Политика

Сандов с план за затваряне на въглищните централи

Сандов с план за затваряне на въглищните централи - Tribune.bg
Снимка:

„Въглищният сектор, рано или късно, трябва да намери нови възможности за развитие. Това е ангажимент, който България е поела към Европейския съюз, но и към глобалния свят. Това заяви пред журналисти вицепремиерът по климатичните промени и министър на околната среда и водите Борислав Сандов преди началото на днешната Национална конференция „Работеща България за бъдещето на труда“, организирана от КСНБ.  

„Проблемите, касаещи климатичните промени, засягат всички нас. Не може човечеството да бъде жертва и заложник само на работещите в този сектор", заяви той.

По думите на Сандов има ясен план, който включва през следващите няколко години, „повече от десетилетие", плавното извеждане на част от въглищните комплекси и намирането на възможности за тяхната замяна отново в енергийния сектор или в други сектори.

„Работи се по териториални планове за трите въглищни региона в България. На етап сме те да бъдат финализирани, да бъдат подложени на обсъждане със заинтересованите страни, което да се случи в рамките на месец юни", обясни вицепремиерът. Той посочи, че след лятото трябва да започнат да се използват парите от Фонда за справедлив преход, които са за създаване на нови възможности в икономиката и за работещите в този сектор. Сандов посочи, че целта е да няма сътресения от социално-икономическа гледна точка.     


Топ новини

виж още