Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов си назначава Тома Белев за зам.-министър на екологията

Политика

Сандов си назначава Тома Белев за зам.-министър на екологията

Сандов си назначава Тома Белев за зам.-министър на екологията - Tribune.bg
Снимка:

ПП и БСП спорят кой да вземе регионалната комисия на НС

Изцяло природозащитен екип готви за политическия си кабинет вицепремиерът и министър на екологията Борислав Сандов. Той вече е направил пред премиера Кирил Петков предложенията си за заместник-министри, съобщава „24 часа”.

В екипа на Сандов ще влязат бившият шеф на природен парк „Витоша” и на сдружението на парковете Тома Белев и председателят на неправителственото сдружение „Балканка” Димитър Куманов.

Белев е известен като един от най-дългогодишните природозащитници в България. Той бе шеф на природен парк „Витоша” в продължение на 13 години. През 2012 г. бе освободен от поста след конфликт с инвеститор в ски зоната на планината. В момента Белев е общински съветник от ДБ в София.

Димитър Куманов пък е основател и активист на неправителствената организация „Балканка” и отявлен привърженик на изграждането на водноелектрически централи по реките.

Назначението на двамата природозащитници, както и на останалите заместник-министри в правителството обаче се бави заради проверките им в НАП и ДАНС.

Продължава и пазарлъкът между “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” за шефските постове в парламентарните комисии. До късно снощи нямаше разбирателство въпреки плановете комисиите да бъдат гласувани от парламента тази седмица. Една от спорните се оказала комисията по регионална политика, тъй като към нея апетити имали не само хората на Кирил Петков, но и от БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети