Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сашо Дончев с апетити и към „Булгаргаз“

Политика

Сашо Дончев с апетити и към „Булгаргаз“

Сашо Дончев с апетити и към Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

Нов скандален аудиозапис на газовия олигарх, заради чийто донос Брюксел глоби България с 77 милиона евро

Отново скандални изказвания на газовия олигарх Сашо Дончев. В нов запис собственикът на „Овергаз“ признава апетитите си да приватизира „Булгаргаз“, съобщава Агенция „Пик“. В новото аудио той не крие апетита си да се превърне в тотален монополист в сектора, който до голяма степен държи и в момента.

Новият запис идва седмици след като Дончев беше записан да обяснява как за да станеш значим и да те забележат, трябва да се сбиеш с някой голям и за пример дава министър-председателят Бойко Борисов.

Не е ясно кой и как е направен записите, но разговорите очевидно са водени „на маса“.

„Министърът на икономиката не е лошо момче. Но той не знае как да формира своето поведение, когато говори за газ. Той е сто процента собственик на „Булгаргаз“ и нула процента в „Овергаз“. А като министър трябва да третира и „Булгаргаз“ и „Овергаз“ по един и същи начин и трябва да мисли за политиката, която се провежда в този сектор и всеки един, както и да се казва - „Булгаргаз“ или „Овергаз“, се намества според тази политика. Но той как да го направи?“, пита Дончев.

„Да се отърве от „Булгаргаз“ - много просто“, предлага неизвестен човек от записа.

„Но как да се отърве? Те са му го натрапили. Дуализмът държавата да притежава, това е постсоциалистическа държава. Да ги изкараме някъде встрани и да ги направим дали в агенция, дали в инвестиционен холдинг, каквото и да е, но да освободим министрите да генерират и провеждат политики“, обяснява политикански Дончев и от думите му ясно личат апетитите към „Булгаргаз“.

Припомняме, че именно по донос на Сашо Дончев Брюксел глоби България с 77 милиона евро.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Иван-чо Лаков С.Дончев е прав,но към този момент,министрите са в качеството си на принципал и,така ,че не бива да им се сърди....!
04.01.2019 10:14 / Отговор
Служител овергаз Сашко Дончев беше осъден от Газпром отново за многогодиншите му кражби, сега вече за 250 милиона, които той няма. Не само Булгаргаз няма да види, но ще изгуби и Овергаз, така както му е бил даден в началото, през 1991. Има справедливост и за такива едри крадци.
22.01.2019 16:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати