Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. САЩ доволни, че ще преговаряме за F-16

Политика

САЩ доволни, че ще преговаряме за F-16

САЩ доволни, че ще преговаряме за F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Позицията е изразил зам.-помощник държавният секретар Матю Бойс пред Цветанов

САЩ са доволни, че ще водим преговори за закупуване на изтребители F-16. Тази позиция е изразил зам.-помощник държавният секретар Матю Бойс по време на срещата си с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във Вашингтон.

От американска страна беше препотвърдена високата оценка за българския парламент, изразил подкрепа към Министерския съвет на Република България и Работната група по избора на изтребител, препоръчала започването на преговори за закупуване на F-16 за нуждите българските ВВС. България би закупила най-висок клас самолет, гарантиращ геополитическата стратегическа визия на страната през следващите десетилетия. Помощник-държавният секретар на САЩ изрази благодарност и подкрепа за правителството и лично на премиера Бойко Борисов в тази насока и изказа благодарност на Цветан Цветанов за активната му парламентарна дейност.

Цветанов и Бойс са обсъдили и други въпроси на двустранното сътрудничество - средата за сигурност в региона, евроатлантическите перспективи пред някои от балканските държави, както и възможностите за разширяване на сътрудничеството в политико-военната област. Обединили са се около мнението, че редовните срещи помагат за издигане нивото на двустранните отношения между САЩ и България.

В утрешния ден Цветанов ще вземе участие и в конференция по сигурността в Сената на САЩ, организирана от влиятелния сенатор-републиканец Джеймс Инхоф. 

Припомняме, че в четвъртък заместник-председателят на ГЕРБ ще участва за шеста поредна година в Годишната молитвена закуска с американския президент Доналд Тръмп. Тази година в делегацията участват и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, депутатите Пламен Нунев и Жельо Бойчев, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети