Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. САЩ: Много важна е енергийната диверсификация за България

Политика

САЩ: Много важна е енергийната диверсификация за България

САЩ: Много важна е енергийната диверсификация за България - Tribune.bg
Снимка:

Подобрена е офертата за F-16

От гледна точка на САЩ е много важна енергийната диверсификация на България, за се повиши националната сигурност и да не зависи страната само от един източник. Този коментар направи заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан, който се срещна с министъра на външните работи Екатерина Захариева. Той заяви и че е суверенно право на България  да реши дали продължението на "Турски поток" да премине през страната ни.

Същата теза Съливан изложи и за офертата за американски самолет F-16 . Министър Захариева пък обяви, че  офертата на САЩ за нов самолет днес е била подобрена.

„Тези самолети са оперативно съвместими със самолетите, които са на въоръжение в НАТО, но дали България ще приеме офертата на "Локхийд Мартин", това също е суверенно решение на България“, посочи Съливан.

„Като правителство не искаме да влияем на комисията, която ще вземе това решение“, заяви Захариева и не даде повече подробности.

„Двустранните ни отношения са по-силни от всякога и непрекъснато се засилват. България е много важен партньор и приятел в региона. Ценим приятелските ни отношения“, заяви зам.-държавният секретар на САЩ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети