Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. САЩ ни предоставят една рота „Страйкър”,няма да даваме оръжия на Украйна (ВИДЕО/ СНИМКИ)

Политика

САЩ ни предоставят една рота „Страйкър”,няма да даваме оръжия на Украйна (ВИДЕО/ СНИМКИ)

САЩ ни предоставят една рота Страйкър,няма да даваме оръжия на Украйна (ВИДЕО/ СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

„САЩ показа истинска съюзническа подкрепа на България и на българското правителство. За съжаление, вече няма нито една държава, която може да живее с илюзията за сигурност. Нашата сигурност е с колективната отбраната с нашите съюзници от НАТО, ние сме НАТО”, каза Кирил Петков в началото на съвместния брифинг с министъра на отбраната Лойд Остин.

КадърКадър

САЩ са се съгласили да предоставят една рота „Страйкър” – „това е силен знак към нашите съюзници”, каза премиерът.

„Ротата е под командването на върховния главнокомандващ за Европа и ще предложим нейният командир да е българин”. „Не е обсъждан въпросът за изпращането на военни сили в Украйна, това е фалшива новина. Работим заедно за усилването на Източния фланг, но нищо друго по тази тема не е обсъждано”, подчерта Кирил Петков.

„Проведохме много продуктивно обсъждане на непровокираната инвазия на Русия в Украйна. Обсъдихме също така и важни въпроси в сферата на отбраната“, каза от своя страна Лойд Остин.

БГНЕСБГНЕС

„Нашият ангажимент към чл. 5 е непоклатим. Инвазията на Путин причини много жертви в Украйна- смели войници и цивилни граждани. Руската агресия сплоти Украйна, НАТО и свободния свят“, добави американският министър на отбраната.

„Приветстваме всичко, което правите, за да предоставите спешна хуманитарна помощ на страдащите от войната в Украйна“, каза още Остин и оцени създаването на интернационална бойна група като важен принос на България.

„Никоя страна не може да чувства 100% сигурна. Сигурността е когато работим заедно. Само когато всички съюзници в НАТО и ЕС говорим в един глас, нашата сигурност е повишена“, каза от своя страна Кирил Петков.

„Към този момент говорим само за хуманитарна помощ, за обща стратегия, за укрепване на Източния фланг. Решение за военна помощ на този етап не е възможно и то може да бъде взето само от Народното събрание”, подчерта в отговор на въпрос премиера. На въпрос как оценява риска войната да бъде пренесена към Молдова той каза – „Всички трябва да подадем ръка на тази малка страна, нейната сигурност за нас е от особено голяма важност също.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети