Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. САЩ официално предложи на България договор за 8 изтребителя F-16

Политика

САЩ официално предложи на България договор за 8 изтребителя F-16

Снимка:

Предложението за сключване на договор е съобразено в най-голяма степен с изискванията на Българските военновъздушни сили

САЩ официално предложи договор на България за закупуването на изтребители, съобщават от американското посолство у нас. Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София е представил на българското Министерство на отбраната предложение за сключване на договор. То включва евентуално споразумение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка, както и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал.

Посолството на САЩ използва възможността да изрази задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови експерти, които гарантираха, че предложението за сключване на договор е съобразено в най-голяма степен с изискванията на Българските военновъздушни сили. Съединените щати очакват финализирането на този договор с правителството на България в съответствие с българските процедурни изисквания, допълва още от посолството.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още