Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветник на Гълъб Донев оприличи контактната група на комедийно шоу

Политика

Съветник на Гълъб Донев оприличи контактната група на комедийно шоу

Съветник на Гълъб Донев оприличи контактната група на комедийно шоу - Tribune.bg
Снимка:

„Има заплахи за парламентарната демокрация, тя е сериозно болна. Но проект за президентска република няма”. Това коментира проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев, по NOVA NEWS.

„Проект за президентска република няма и не може да има, тъй като никога президентът Румен Радев никога не е разсъждавал по този начин”, категоричен бе Маринов.

„Проблемът е в партиите, те компрометирал парламентаризма”, посочи професорът. „Партиите се управляват като ЕООД-та, като лична собственост”, допълни той.

Александър Маринов коментира и контактната група на Соломон Паси и Росен Плевнелиев и срещите, които те проведоха с партиите.

Той ги нарече „екстравагантни” и ги оприличи на „комедийно шоу”.

„По-скоро ми прилича на комедийно шоу. Форматът е екстравагантен. Той със сигурност подсказва, че политиците не могат да си говорят помежду си. Много е любопитно в качеството си на какво Паси и Плевнелиев ще внесат проект за декларация. Някой трябва да я припознае. Значи някоя партия трябва да я внесе. Тогава тя става декларация на партия”, обясни Маринов. И даде пример: „Ако ГЕРБ, ДПС и „Български възход” излязат с такава обща декларация - ето ви гръбнак на възможно правителство. Но се съмнявам, че те ще го направят”.

Според него не е нужно да има правителство „на всяка цена”.

„Нужно е правителство, което да работи и да върши работа”, смята той. По-думите му, за да работи парламентът са нужни „ясно дефинирани, краткосрочни цели”. „Наивно е да се смята, че едно правителство, сглобено в тази ситуация, ще има дълъг хоризонт”, посочи още проф. Александър Маринов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети