Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветник на Минеков се изгаври с проблемите на ресторантьорите

Политика

Съветник на Минеков се изгаври с проблемите на ресторантьорите

Снимка:

Светослав Трайков се подиграва на председателя на сдружението на заведенията, твърди че при предишния кабинет са мълчали

„Приятели, може ли списък на ресторантите, които НЕ са в асоциацията (или каквото е там) на Тарзан от Алиекспрес, за да ходя само в тях. Мерси“. Това написа в профила си във Фейсбук Светослав Трайков – съветник на назначения от Румен Радев за министър на културата Велислав Минеков.

ФейсбукФейсбук

По-рано той има и друг пост по темата, в който освен личните подигравки с Ричард Алибегов има и твърдения, че при предишния кабинет ресторантьорите не са излизали на протести.

ФейсбукФейсбук

Сдруженията на собствениците на заведения и служителите в бранша остро критикуват мерките от самия старт на пандемията. Предишните им масови протести бяха точно по време на предходния кабинет. Много от заведенията, особено нощните такива, са работили в пълен капацитет едва няколко месеца в последната година и половина и служителите им изнемогват при липсва на адекватни компенсации.

В момента тезата на фирмите в бранша е, че е абсурдно да бъдат затваряни, при условие, че има достатъчно ваксини.

Алибегов: Рестрикциите към бизнеса са геноцид, започваме блокади на цялата страна

Самият съветник на Минеков също е сред критиците на мерките и беше сред протестърите миналото лято, които взеха участие в знаковата операция по горене на маски на площада.  

БГНЕС/АрхивБГНЕС/Архив


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още