Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветник на Радев се обяви за президентска република

Политика

Съветник на Радев се обяви за президентска република

Съветник на Радев се обяви за президентска република - Tribune.bg

"Най-големият успех на Радев е, че излезе на площада и каза „Вън, мутрите“. Най-голямата му грешка и пропуск е, че лятото не пожела да говори за промяна с ГЕРБ през лятото. Трябваше да сложи на масата своите предложения за промени в Конституцията". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Слави Василев, политически анализатор и съветник на президента.

Според него няма друг изход освен противопоставянето между институциите при така създалата се система.

"Грешка е, но всеки си носи политическата отговорност. С конфронтацията единствено печели доверие от хората. Как да се легитимира човек, ако не е против статуквото?", попита реторично той.

По думите му статуквото са ГЕРБ и ДПС, а най-прекият път към рестарт на системата е предложение на президента за промени в Конституцията, което е в компетенцията на ВНС. 

"Това е единственият начин да излезем от калта, в която се намираме. Рестарт на системата без президента не може да има. Народните представители не представляват народа, а своята партия. Мутри наричам овластените хора, премиерът е вътре, ръководи целия парад", сподели Василев.

Той смята, че БСП трябва да се освободи от хората, които тежат, за да покаже, че е нова партия.

"Може би аргументът на президента да насрочи изборите за 4 април, е че тъй като е Великден в голяма част от страните на Запад, това ще улесни придвижването на българите до Консулствата, за да гласуват. Няма да има много хора по улиците, ще се избегнат струпвания", заяви анализаторът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (25)

арсений Червено ако недоакано!!!!!!!!!!!!
23.01.2021 18:25 / Отговор
ПЪРВИЯТ ГЕНЕРАЛ - МУТРА............ В.... КНИГАТА НА ГИНЕС........................................................... ДАМИ И ГОСПОДА, ПРЕДСТАВЯМ ВИ........ РУМЕЕЕЕЕН РАДЕЕЕЕЕВ..............!!!!!
23.01.2021 18:57
Джедай Тотю На кой изобщо му пука за какво се е обявил никому неизвестния политически запъртък? Много важно, че е „съветник на президента“! Мнението му е точно толкова меродавно, ако не и по-малко от мнението на леля Пенка, с кофата и мопа в коридора на президентството! Леля Пенка има поне по-голям жизнен опит и е виждала много заухави дрисляци да си подгъват опашката и да си заминават на село, след като народът им изплющи поредния оглушителен шамар на избори! Чиба, помиярче!
23.01.2021 21:47
кесо Абе нема кво, Румбата си е един истински "новатор" в "борбата" с мутрите като събра в единен "фронт" всички червени мутри и мафиоти около себе си на принципа "Борбата с мутрите, дело на самите мутри". Бравос, Румба, изпята им е песента на мутрите.
23.01.2021 18:52 / Отговор
:) Хахаха. Добро!!!
23.01.2021 19:20
Син на Васил Василев, наследник на БНО "Шипка" и "патриотични дружества" "3март". Путинка от всякъде като баща си. Именно баща му беше от организаторите на първата среща на Радев в Младост, закрита за журналисти. Именно организациите на баща му са постоянен партньор на Нинова и т.н. Циркът около паметника на Левски пак беше организиран от Васил Василев.
23.01.2021 19:22 / Отговор
Васил Василев агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03; 1990 г. - член на предизборния щаб на БСП; 1991-1992 г. - открива безмитни бензиностанции на изходните пътни коридори от България към Турция, Сърбия и Румъния с разрешение на Ив. Костов – финансов министър на СДС в правителството на Ф. Димитров; 1992 г. - официален вносител на „Пежо”; 1996 г. - приватизатор на хладилния завод „Мраз”; 1996 г. - финансира кампанията на П. Стоянов за президентските избори; 1998 г. -представител на марките Cariter, Bvlgari, Chaumet, IWC и Montblanc; 1999-2003 г. - участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г. - основател и първи председател на Съюза на работодателите“
23.01.2021 19:23
Bad Co Зализана фатмашка мастия! Взеха като хлебарки да никнат! Фатмакът-Фигурант, преди да каже "мутри вън", да се беше погледнал в огледалото! Изкривен от злоба образ на Бай Тошо! Ясно е че на недоразумението Радев друг му пише сценария, а такива пуделчета като този са ги напускали само да лаят! Въпрос е ,кой налива парите! Алооуу, Гешев!
23.01.2021 19:26 / Отговор
ТОЗИ ЧЕРВЕН ПОМИЯР-СЛАВИ АНГЕЛОВ Е ЗАКЪРМЕН С НЕНАВИСТ КЪМ БЪЛГАРИТЕ............. ЗАТОВА ИСКА ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА НА РУСОФИЛСКИЯ, КОРУМПИРАН РУМЕН РАДЕВ....
23.01.2021 19:33 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети