Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветник на Радев: Вотът на гражданите въобще не означава, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да са заедно

Политика

Съветник на Радев: Вотът на гражданите въобще не означава, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да са заедно

Съветник на Радев: Вотът на гражданите въобще не означава, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да са заедно - Tribune.bg

„Много хора въобще не гласуваха, а тези, които го направиха се разделиха на сравнително малки части и това въобще не означава, че избирателите искат тези две формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - да са заедно. Напротив, те въобще не искат да са заедно, но те не могат да понасят другите“, заяви пред бТВ проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев.

По думите му политиците понякога трябва да правят неща, които избирателите не желаят или не могат да понесат. „Дали подходът на ГЕБР-СДС и ПП-ДБ, които избраха, за да сложат край на политическата криза, е добър, ще видим от резултата, защото това не са цели сами по себе си. Това е едно добро начало – те могат да разговарят помежду си и могат да постигат споразумения“, посочи още той.

„Джентълменските отношения са възможни между джентълмени. Предстои да видим как това споразумение ще работи, когато се стигне до съдържанието на законите. По някои законопроекти няма да има съществени различния, по други обаче ще има“, смята проф. Маринов.

Той заяви, че му е трудно да си представи как ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще работят заедно в редовно правителство. „България е страната на неограничените възможности, всичко може да се случи“, посочи експертът. Професорът подкрепи Борисов в изказването му, че ако има редовен парламент, то със служебния кабинет или поне с част от него, ще бъдат в опозиция. Проф. Маринов изрази надежда, че ще има редовно правителство

„Трябва да се конституират комисиите и да започне работа по вече внесените законопроекти. Това трябва да е въпрос на дни, не на седмици. Тогава държавният глава ще реши с какъв темп ще осъществява консултациите“, смята Александър Маринов. Той посочи, че Правната комисия е много важна, но не е единствената такава. Според него не е заложено вдигане на данъците в законопроекта за новия бюджет, а само промяна на някои данъчни ставки - да се възстановят някои от предишните стойности.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати