Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветник от мнозинството на новия кмет на Пазарджик Петър Куленски замесен в криминален скандал

Политика

Съветник от мнозинството на новия кмет на Пазарджик Петър Куленски замесен в криминален скандал

Съветник от мнозинството на новия кмет на Пазарджик Петър Куленски замесен в криминален скандал - Tribune.bg

Васил Янков – общински съветник от ПП „Движение напред България“, която е част от така наречените „кметски съветници“ в Пазарджик е замесен в криминален скандал в родното му село Звъничево.

Миналата събота синът и вуйчото на Янков, в негово присъствие, са нанесли побой и намушкали мъж от същото село, в резултат на което са задържани. През последните месеци все по-често в селото се говори за личното приятелство на съветника с кмета Петър Куленски, който дори му гостувал със съпругата си, както и за зачестилите демонстрации на влияние от страна на Васил Янков.

В Звъничево се питат дали кметът, който многократно обещаваше нов морал и прозрачност в управлението си, ще продължи да разчита на партньорството на агресивния съветник. За инцидента става ясно от публикация в социалните мрежи на съпругата на пострадалия мъж Таня Павурджиева, която пише:

„Качвам това видео, за да видите какви хора ни управляват в община Пазарджик ! На 30.03.2024 в 20.00ч мъжът ми беше нападнат в ресторант “Татарите” с. Звъничево, от група роми, мислещи се за недосегаеми. Разбира се, няма как да се мислят за нещо друго, при положение, че единият е общински съветник в гр. Пазарджик, а другите са му роднини… Васил Надков Янков / В.Я./ общински съветник, Асен Василев Асенов / А.А/ - вуйчо на общинския съветник, Асен Янков /А.Я/ сина на общинския съветник, Велко Николов - брат на общинския съветник. Мъжът ми е с множество шевове на главата, от две прободни рани с нож и множество охлузвания по тялото.

Искам да Ви попитам, такъв ли трябва да бъде един общински съветник? Как може един безскрупулен, злобен, алчен за власт и пари човек да бъде общински съветник в община Пазарджик? Васил Надков Янков получил малко власт и се взе за велик… Разбира се той няма да си цапа ръцете, за това води Асен Асенов, които вади нож и наръгва мъжа ми в главата…

Опит за убийство с хладнокръвно оръжие! Благодаря на Господ, че няма опасност за живота на мъжа ми.

Васил Янков и роднините му се мислят за недосегаеми , но аз ще потърся наказателна отговорност в съда от всички замесени в случая“, категорична е съпругата на пострадалия.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Пазарджик
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети