Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветникът на Държавния департамент на САЩ разговаря с Василев, Янев и Генчовска (СНИМКИ)

Политика

Съветникът на Държавния департамент на САЩ разговаря с Василев, Янев и Генчовска (СНИМКИ)

Съветникът на Държавния департамент на САЩ разговаря с Василев, Янев и Генчовска (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

В рамките на визитата теми са били Украйна, общата сигурност и надграждането на връзките между страните

На 8 февруари, вторник, съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей посети София начело на делегация от високопоставени официални лица, като част от обиколката си в няколко държави. Целта на посещението е провеждане на разговори с партньори и съюзници на САЩ по редица стратегически въпроси.  

В рамките на своето посещение в България  съветник Шолей имаше честта да се срещне със заместник министър-председателя Асен Василев, с министъра на отбраната Стефан Янев и с министъра на външните работи.  

Шолей обсъди със своите български домакини широк спектър от теми, свързани със стратегическото надграждане на стабилните връзки между нашите два народа, засилването  на общата ни сигурност и просперитет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимодействие в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Посещението на Шолей в София е в продължение на двустранния Стратегически диалог между България и САЩ, чието начало беше сложено през януари 2020 година.   

Съветник Шолей оцени високо резултатите от своите разговори с представителите на българското правителство: „Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско правителство и с готовност ще го подкрепим в справянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други ключови въпроси“.  

По време на престоя си в София съветник Шолей имаше възможност да разгледа част от богатото културно наследство на София и да се запознае с историята на България.  

Визита ШолейВизита Шолей
Визита ШолейВизита Шолей
Визита ШолейВизита Шолей

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети