Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветникът на Държавния департамент на САЩ разговаря с Василев, Янев и Генчовска (СНИМКИ)

Политика

Съветникът на Държавния департамент на САЩ разговаря с Василев, Янев и Генчовска (СНИМКИ)

Съветникът на Държавния департамент на САЩ разговаря с Василев, Янев и Генчовска (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

В рамките на визитата теми са били Украйна, общата сигурност и надграждането на връзките между страните

На 8 февруари, вторник, съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей посети София начело на делегация от високопоставени официални лица, като част от обиколката си в няколко държави. Целта на посещението е провеждане на разговори с партньори и съюзници на САЩ по редица стратегически въпроси.  

В рамките на своето посещение в България  съветник Шолей имаше честта да се срещне със заместник министър-председателя Асен Василев, с министъра на отбраната Стефан Янев и с министъра на външните работи.  

Шолей обсъди със своите български домакини широк спектър от теми, свързани със стратегическото надграждане на стабилните връзки между нашите два народа, засилването  на общата ни сигурност и просперитет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимодействие в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Посещението на Шолей в София е в продължение на двустранния Стратегически диалог между България и САЩ, чието начало беше сложено през януари 2020 година.   

Съветник Шолей оцени високо резултатите от своите разговори с представителите на българското правителство: „Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско правителство и с готовност ще го подкрепим в справянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други ключови въпроси“.  

По време на престоя си в София съветник Шолей имаше възможност да разгледа част от богатото културно наследство на София и да се запознае с историята на България.  

Визита ШолейВизита Шолей
Визита ШолейВизита Шолей
Визита ШолейВизита Шолей

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати