Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съвсем близо: Съдът вписа „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии

Политика

Съвсем близо: Съдът вписа „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии

Съвсем близо: Съдът вписа Продължаваме Промяната в регистъра на политическите партии - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии. Според решението искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки.

„По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи“, се казва още в решението. То подлежи на обжалване в седемдневен срок.

По време на съдебното заседание от Софийската градска прокуратура не изразиха възражения, а прокурорът посочи, че са налице условията за вписването на политическата партия.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли, а учредяването на ПП се състоя още на 15 април.

На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите „ВОЛТ” на Настимир Ананиев, „Средна европейска класа” и „Социалдемократи“.

Вратата за регистрация се отвори и след като въпросителната около името отпада, тъй като беше представен документ, че няма проблем „Продължаваме промяната” да бъде регистрирана под това име, въпреки че има подобна марка в Добричко.

По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети