Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Създателката на „Промяната“: Единственият шанс за България е споразумение с Борисов

Политика

Създателката на „Промяната“: Единственият шанс за България е споразумение с Борисов

Създателката на Промяната: Единственият шанс за България е споразумение с Борисов - Tribune.bg
Снимка:

„Миналата година по това време заявих, че единственият шанс за България е, ако се постигне споразумение с Борисов, дори ако се върнат някога след властта, то ще е с Борисов. Тогава това срещна отпор“, това коментира пред БНТ Диана Дамянова, бивш пиар на „Продължаваме промяната“.

По думите ѝ Бойко Борисов е най-смисленият съюзник, който ПП могат да имат в сегашната политическа реалност.

„Аз ще се върна на 2-ри октомври за гласуването. И ще гласувам за „Продължаваме промяната“, чийто учредител и в някаква степен създател”, написа Дамянова миналата година след като обяви, че се оттегля от позицията на ПР на партията на Петков и Василев.  

„Победата през ноември 2021г. броя като „венец“ на собствената си кариера“, хвали се често Дамянова.

Когато обаче замени руския сектор с партия от американския, Дамянова се видя принудена да осъди руската агресия срещу Украйна. „Лудостта на диктаторите все още е в състояние да повежда хората на война. И изслушвам някакви хора, към които не изпитвам нито миг на уважение, да казват, че трябвало било да потърся по-балансирана позиция. Все едно гледам как десетина силни бабанки, напомпани с вещества, бият до смърт напълно беззащитен човек. И от мен се искало било да имам по-балансирана позиция и оценка...., защото такъв бил моят (национален) интерес. И ме е гнус и срам, че в моята родина тези думи са публикуеми, че ходят разни хора да ги изговарят по телевизиите… и че има част от народа ми, който вярва сляпо в тези думи“, заяви тя непосредствено след руското нахлуване.

Всъщност тя не е единствената, която си приписва заслуга за победата на „Продължаваме промяната“. Според много източници ПП е създавана с пряката подкрепа на американското посолство в София, което у нас има огромни лостове за въздействие, включително и с пиар. Дамянова обаче не попада в ПП по линия на посолството, а чрез майката на Даниел Лорер – Матилда, на която дълги години е партньорка по бридж.

Някога свързвана предимно със съпруга си, сценариста и режисьор Джеки Стоев, добил огромна известност през 60-те години на миналия век със сатиричните кинопрегледи „Фокус“, прожектирани във всички кина преди главния филм, впоследствие Дамянова направи шумна кариера. След края на комунизма тя бе в ръководството на КНСБ, а после от синдикалист стана работодател. Дамянова зае поста вицепрезидент на „ЛУКойл България“, оглавявана години наред от смятания за неофициален руски посланик у нас Валентин Златев, син на несменяемия в годините на комунизма кмет на Правец Васил Златев.  Едновременно тя движеше с твърда ръка пиара на руската компания чрез фирмата си „Ди енд Ди“, което се отрази видимо и в приятелския начин, по който медиите отразяваха темите за Русия и руския бизнес у нас.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети