Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сблъсък в ефир между „Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ” и ВМРО

Политика

Сблъсък в ефир между „Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ” и ВМРО

Сблъсък в ефир между Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ и ВМРО - Tribune.bg
Снимка:

Повече локдауни - механични затваряния, няма да има, изтъкват от ВМРО

Искаме да присъстваме в управлението, защото не сме доволни от положението, в което се намира България в момента, настоя Валери Симеонов. В отговор Кузман Илиев от ВМРО изтъкна постиженията на управляващото мнозинство.

„Отговорихме на изключително агресивния антибългаризъм, който видяхме в Северна Македония - това беше отговорна национална позиция. Постижение е до голяма степен и парирането на Истанбулската конвенция, която агресивно атакува традициите и устоите на българщината, в някакъв смисъл дори българското семейство. Постижение е и битката с демографията - въвеждането на семейното подоходно облагане от ВМРО намалява данъчната тежест върху семействата и дава някаква глътка въздух на хората, които създават и опитват да създадат семейства в България“, подчерта Кузман Илиев. Според него предстои голяма битка с левия популизъм, който си служи с инструменти като покачване на данъци, а в резултат населението ще задлъжнява.

„Генерали на война не се сменят, здравният министър си върши работата“, уточни по повод овладяването на ситуацията с ковид лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Опонентът му призова да се търси баланс.

„Бизнесът трябва да разбере, че повече локдауни - механични затваряния, няма да има. Трябва мерките и усилията да са целенасочени - към най-рисковите групи. Затварянето и медицината го е казала, трябва да е само за онези, които са заразени. Всички останали трябва да спазват мерките. Това ще намали и напрежението върху системата”, посочи кандидатът от ВМРО. По думите на Валери Симеонов при спазване на правилата моловете и ресторантите не са заплаха.

„Намирам мерките през цялата година като добри, но като недостатъчни. На 4 ноември ние поискахме затваряне на училищата, тогава всички се смяха и месец по-късно ги затвориха. Заболеваемостта веднага падна“, посочи Симеонов.

В сферата на икономиката Кузман Илиев очерта две възможности.

„Или ще тръгнем по лесния ляв път на задлъжняване и големи харчове от страна на държавата, или обратното - ще намалим пречките пред бизнеса и пред предприемачите да създават стойност - да наемат хора. В момента тези, които ще ни изкарат от кризата са предприемачите и свободната икономика. Не дълг, не държавата да харчи. Минималната работна заплата трябва да е обвързана секторно, за да не тежи на пазара на труда. Средната работна заплата е функцията на производителността на икономиката, тя ще е по-висока, защото ние няма да пречим на бизнеса да генерира стойност”, коментира Илиев.

Като представител на бизнеса Валери Симеонов се застъпи за насърчаване на производството и особено дребния и средния бизнес, които са подложени на много сериозен натиск.

„Забелязват се тенденции към монопол - налагане на монополни и картелни структури в икономиката. Те задушават малките предприемчиви предприятия, българи и малки фирми. На тях трябва да се осигури възможност за глътка въздух, намаляване на административната тежест, електронно правителство, но не на последно място и пенсиите. Ние сме длъжници към нашите родители”, беше позицията по темата на Симеонов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети