Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спас Гърневски към БСП: Знайте, че никой от греховете ви не е забравен

Политика

Спас Гърневски към БСП: Знайте, че никой от греховете ви не е забравен

Спас Гърневски към БСП: Знайте, че никой от греховете ви не е забравен - Tribune.bg
Снимка:

Сблъсък на ГЕРБ и БСП за 75-тата годишнина от Народния съд

Почитта към жертвите на комунистическия режим на 1 февруари стана повод за размяната на остри думи от трибуната на парламента. Утре отбелязваме годишнина от Народния съд, напомни на колегите си депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

„Основната му цел е елиминиране на евентуални политически противници на режима. На 1 февруари княз Кирил, регентите, 67 депутата, 22 министри, 48 генерали и полковници, 8 царски съветници са убити. Преките извършители Фердинанд Козовски става председател на Народното събрание, а Изидор Девин е от НКВД. По време на червения терор са намерили смъртта си десетки хиляди души, а семействата им са третирани като ненадеждни. След този геноцид от българи срещу българи най-стабилната страна на Балканите е доведена до фактически фалит“, изтъкна Гърневски. Пловдивският народен представител посочи 1990 г. с обявения от правителството на Андрей Луканов мораториум върху външния дълг.

„Днес никога не са били заделяни толкова средства за образование. Говорят за ток и вода кристално чиста, а кой завеща разнебитената ВиК мрежа. Кой на 26 април 1986г. скри тежката авария в Чернобил и остави хората да пият заразена вода. В страната има спастрени пари за черни дни, важно е да ги докопате. Знайте, че никой от греховете ви не е забравен“, отсече от трибуната Гърневски. Според него социалистите имат един изход и той е да помолят да им прости държавата.

Острието на БСП Александър Симов поиска отговор.  „Респект към политическото въображение на г-н Спас Гърневски. Две правителства на Бойко Борисов паднаха от протести. Къде е този икономически възход. Хората бяха пред парламента“, възмути се Симов. Социалистът все пак призова за единение и посочи, че всяка жертва заслужава уважение. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати