Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сблъсък в кулоарите: Жечо Станков и Асен Василев в схватка за въглищните централи (ВИДЕО)

Политика

Сблъсък в кулоарите: Жечо Станков и Асен Василев в схватка за въглищните централи (ВИДЕО)

Двамата взаимно се обвиниха в лъжа

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в пряк словесен сблъсък в кулоарите на парламента заради въглищните централи.  Брифингът на Василев беше прекъснат от депутата от ГЕРБ, който извади документи и обясни кой е отговорен за ангажимента за намаляване на въглеродните емисии.

Василев започна да се оправдава пред стаята на партията, но срещна отпора на Станков. "От 2022 трябва да намаляваме с 10% капацитета на тези централи. 250 дни е работил ТЕЦ 2 на пълна мощност, тази година трябва да работи само 50 дни", сметна Станков. От три централи в Маришкия басейн ще бъдат затворени 2024 г., продължи той.

Василев заяви, че шансът да се намали този процент е само ако се действа заедно с Румъния и Полша и хвърли вината върху Борисов и поет от него ангажимент през 2020 г.

Съпредседателят на ПП твърди, че те дори са намалили процентите - вместо обещаните от ГЕРБ - 55, те са паднали до 40%. Жечо Станков заяви, че това е лъжа - поетият от Василев ангажимент означавал "пред дома ти да имаш кола, но да не можеш да я караш".

"Няма поет ангажимент за затваряне на централите", заяви разплено бившият финансов министър и вицепремиер.  "Ето го документа, тук пише черно на бяло", вдигна го Жечо Станков. Според Василев обаче това било "хвърчаща хартийка". 

"Хайде сега, да спрете да лъжете, щото нищо не се разбира", прекъсна го Василев. 

"Трябва да има предоговаряне на Плана", съгласиха се двамата докато продължаваха спора.  Щом трябва да има предоговаряне, значи означава, че нещо е обещано, реагира Станков. И продължи да говори пред медиите какво са обещавали от ПП.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че друга от схемите на "Промяната" в момента е на трибуна в пленарна зала и това е "Джемкорп".

"Можете ли да четете. Пише необвързващ меморандум", отговори Василев.

Съпредседателят на ПП се възмути, че депутатът от ГЕРБ му е прекъснал пресконференцията и това било все едно те да прекъснат брифинг на г-н Борисов.

Двамата се караха още по темите бюджет и санирането. 

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети