Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Няма да допуснем РСМ да стъпва върху националния ни интерес и достойнство!

Политика

СДС: Няма да допуснем РСМ да стъпва върху националния ни интерес и достойнство!

СДС: Няма да допуснем РСМ да стъпва върху националния ни интерес и достойнство! - Tribune.bg

Изявлението на Пендаровски, че Иван Михайлов е фашист, е поредната провокация от македонска страна срещу България, казват в своя позиция от партията

Изявлението на президента на РСМ Стево Пендаровски, че Иван Михайлов е фашист, „доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим“ е поредната провокация от македонска страна срещу България. Това казват в своя позиция от СДС.

„Ванче Михайлов е една от най-ярките личности в новата ни история и в българското националноосвободително движение в Македония. Оскверняването на името му, лично от президента на РСМ, показва ясно, че тази държава все още не е готова да бъде част от европейското семейство и неговите ценности. Тази провокация, наред с непристойното посрещане на българския премиер от жители на Битоля, са ясен знак, че никакви компромиси не бива да се правят с бъдещото членство на РСМ в ЕС“, категорични са от СДС.

„Ако има тайни договорки на българското правителство за отпадане на ветото ни по този въпрос, това ще бъде едно от най-големите национални предателства в историята ни. Отпадането на ветото ни в тази ситуация ще означава, че сме изгубили достойнството си като народ, че не заслужаваме саможертвата на нашите герои, дали живота си за свободата и единството на България!“, са казва още в позицията.

„СДС винаги е подкрепял интеграцията на Македония в свободния и демократичен свят, но не на всяка цена! Ние първи признахме, по времето на Филип Димитров и д-р Желю Желев, независимостта на тази държава, но няма да допуснем тя да стъпва върху националния ни интерес и достойнство!“, категорични са от Съюза на демократичните сили. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети