Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: БСП и Нинова най-сетне да се примирят, че сме в ЕС

Политика

СДС: БСП и Нинова най-сетне да се примирят, че сме в ЕС

БСП и Нинова най-сетне трябва да се примирят, че сме в ЕС – това се посочва в позиция на СДС.

„По повод исканата оставка на Екатерина Захариева от страна на БСП, призоваваме Корнелия Нинова да преустанови опитите си да тегли България извън границите на Европейския съюз“, посочват от партията.

„Подкрепяме напълно подписаната от външния ни министър обща позиция със САЩ и 9-те бивши комунистически страни от ЕС, по повод Девети май. Историческата истина може да е болезнена за червената пропаганда, но това ни задължава още по-силно да я защитаваме и разкриваме. Последствията за Източна Европа и България след Втората световна война са пагубни за демокрацията и свободата. „Желязната завеса“ осакати живота на няколко поколения под комунистически режим и това не може да бъде забравено, въпреки опитите на БСП да го омаловажат“, заявяват от СДС.

„Кариерата на Нинова, като председател на БСП, започна с поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков, премина през срещи с Решетников, отказ да признае престъпленията на Народния съд, поклонения пред паметника на Съветската армия, яростна защита на руските енергийни проекти, опити за рекомунизация чрез „Визия за България“, съмнения относно влизането ни в Еврозоната. Лидерството на Корнелия Нинова е съпътствано от многобройни доказателства, че приема проформа евроатлантическия избор на България. В тази връзка призоваваме БСП и нейния председател веднъж завинаги да се определят по оста „ЕС – Евразия“ и да престанат с политическото си лицемерие. България направи своя цивилизационен избор преди 30 години и всякакви опити да се отклоняваме на Изток, са насочени срещу националните ни интереси“, пише още в позицията.

От СДС честитят Деня на Европа и пожелават „антиевропейският хор да не заглушава „Одата на радостта“.  


Коментари (3)

Бай Гроздан А-а-а-а, как така ще се примири стрина Курна, че сме в ЕС! Дума да не става! Тя е непримирима! Какъв е тоя ЕС, какъв е тоя Брюксел? Че тя къде ще изглежда по-добре – в Брюксел или в Масква, а? И не я ядосвайте, да не вземе да я фане биволската щръклица, че ако рипне и разфърга копита, ще ви сгази като луда крава теле! Много е борбена, много е непримирима!
09.05.2020 14:35 / Отговор
Иво Изпрати си момченцето в лошата Америка, а милее за Ватенката!Скоро Бай Герго може да и бие шута от лидерския пост, а и от лидерската им партия!
10.05.2020 09:50
Бай Гроздан Бай Герге, като стар и опитен свиневъд, е я видял как хубаво се е угоила и вече я е повел към кланицата, ама тя още не го знае! Ама ще го узнае!
10.05.2020 12:15

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още