Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на хората

Политика

СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на хората

СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на хората - Tribune.bg
Снимка:

БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на българите. Социалистите отново се заиграват с цената на хляба, млякото, млечните продукти, лекарствата и други важни за бита и здравето на гражданите стоки, се посочва в позиция на СДС.

Но популистките предложения на социалистите няма да доведат до намаляване на цените на тези стоки.

Да, печален факт е, че има много българи с ниски доходи, които живеят трудно. Но като дясна партия, ние сме категорични, че тези проблеми не могат да се решават чрез изкривяване на пазарните отношения, налагане на непазарни механизми и разхлабване на финансовата дисциплина.  

Надяваме се управляващата партия ГЕРБ, която е дясна и член на ЕНП, да не се плъзне по плоскостта на популизма на опозицията.

Диференцираните ДДС ставки са подложени на остра критика в ЕС и вероятно новата Еврокомисия ще ги премахне или ще ги сведе до минимум. Те генерират ДДС измами, водят до утежняване и оскъпяване на административния контрол и са предпоставка за изкривяване на пазарните отношения. Многото на брой диференцирани ставки с различен процент на ДДС, ще усложни още повече процеса на отчитането му.

Както многократно сме подчертавали, проблемът не е само във високите цени на храните и лекарствата, а и в ниските ни доходи, които са следствие от недостатъчния ръст на икономиката и ниския БВП.  Ако не постигнем реален икономически растеж и удвояване на БВП, всякакви идеи за непазарно задържане на цените на стоките няма да доведат до реални ползи за потребителите, а ще поставят под съмнение един от водещите принципи на ЕС – пазарната икономика.

От СДС отново предлагаме на всички политически сили да се обединим около идеята за удвояване на БВП през следващите 10 години до 200 млрд. лв., което ще доведе и до двойно увеличение на доходите на гражданите през 2028 г.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, СДС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети