Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС готови на преговори за евроизборите с ГЕРБ и „Демократична България“

Политика

СДС готови на преговори за евроизборите с ГЕРБ и „Демократична България“

СДС готови на преговори за евроизборите с ГЕРБ и Демократична България - Tribune.bg
Снимка:

Поставят шест условия за коалиция с „Демократична България”

Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството да проведат преговори с другите български партии членки на ЕНП, във връзка с европейските избори през май, съобщава „24 часа“. Решението е на Националния съвет на партията, а поводът е вчерашният призив на лидера на ЕНП Жозеф Дол всички членове на ЕНП да излязат единни на вота за Европейски парламент.

СДС ще сключи коалиция с партия „Демократична България” при 6 условия, съобщиха от централата на партията. Условията включват обединяването около обща позиция, че основната цел на демократичната общност е „промяна на порочния и неефективен управленски модел”. Те целят работата в посока приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, „повишаване стандарта на живот, силна структурна, регионална и кохезионна политика”.

От СДС също искат избраните кандидати и техните партии от коалицията да поемат категоричен ангажимент, че на евроизборите ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СДС, ГЕРБ, ЕНП

Коментари (1)

Иван Щом СДС са готови да се явят заедно с провалените политици от уж Демократична България, значи доста са изпаднали горките… Никой не иска да работи с провалени политици като Христо Иванов – Пинокио и джуджето-генерал Атанасов!
18.03.2019 16:15 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети