Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Категорично подкрепяме решението да кандидатстваме за чакалнята на еврозоната

Политика

СДС: Категорично подкрепяме решението да кандидатстваме за чакалнята на еврозоната

СДС: Категорично подкрепяме решението да кандидатстваме за чакалнята на еврозоната - Tribune.bg
Снимка:

СДС приветства изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че България ще кандидатства до края на април за чакалнята на еврозоната. Това решение е визионерско и изключително важно за България, обявиха от партията.

"Ние нееднократно изразихме притеснението си, че ако не го направим сега, вероятно ще загубим възможността за това в близко бъдеще. Отново подчертаваме, че идеята за абсолютен консенсус по темата в нашето общество е невъзможна, защото прокремълското лоби никога няма да я подкрепи", подчертават СДС.

Влизането на България в еврозоната ще бъдe събитие, съизмеримо с приемането ни в НАТО и ЕС. Лидерът, който го постигне, ще напише нова страница от пътя ни към проспериращите европейски държави, смятат те.

"Още веднъж изразяваме силната си подкрепа за кандидатстването за чакалнята на еврозоната и се надяваме на възможно най-бързото ни приемане в този престижен клуб. В последния месец, когато Европа преживява едни от най-трудните си дни, България, макар и най-бедна в ЕС, показа, че се справя много по-успешно и мъдро от други държави  и  е достойна да изкачи още едно важно стъпало към пълноправната си евроинтеграция! Еврозоната ще ни донесе само ползи.  Нека българските граждани  не се поддават на неверни внушения и да бъдат уверени, че това е правилната стъпка за бъдещето на страната ни!", се казва още в събщението.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети