Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна

Политика

СДС настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна

СДС настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна - Tribune.bg

В позицията си партията заявява, че България е длъжна да покаже категорично къде стои

Съюзът на демократичните сили настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна, според възможностите на България, се казва в позиция на партията. 

Ето какво още пишат от СДС:

Дошло е време разделно.

Между свободните хора и прекланящите се пред Путинова Русия.

Между българите, които искат да живеят в демократична европейска държава и спящите, но вече много активни и пръскащи хибридна отрова, клетки на Петата колона у нас.

Между нормалността, която осъжда войната, и девиантните опити да бъде оправдано изтребването на невинни хора от един самозабравил се агресор. Между политическите сили, които наистина са проевропейски и защитават националните интереси на България, като част от свободния свят, и тези партии, които се снишават, и уж са евроатлантически, но през рамо поглеждат към Кремъл.

България е длъжна да покаже категорично къде стои. Това не е просто политика, а въпрос на национална сигурност, на разкъсване веднъж завинаги на порочната връзка с империята на злото, в която кремълската ненаситност за власт и заграбване на нови територии, превърна Русия.

България вече е направила своя цивилизационен избор. Това е над 30 годишна позиция на СДС и президентите Петър Стоянов и Желю Желев.

И днес трябва ясно да застанем на страната на Европа и НАТО, а не да прекрачваме в територията на новия Съветски съюз, който подготвя Путин. Оттам няма връщане назад ! Ако на някого му харесват комунизма и тоталитарния произвол, е свободен да живее в Русия или Северна Корея.

Но ние, свободните хора, които вече 32 години отстояваме постиженията на демокрация, няма да допуснем връщането на България назад към тъмните времена. СДС е партията, която беше създадена да промени България и допринесе най-много за скъсването с комунизма и поемането по евроатлантическия път. И сега ще направим всичко по силите си да не бъдем отклонени от него! Съюзът на демократичните сили апелира Народното събрание да приеме решение за предоставяне на военна помощ за Украйна. Поведението на парламентарните сили ще разкрие кои от тях наистина подкрепят необратимостта на евроатлантическата ни принадлежност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати