Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС настояват за незабавна оставка на Румен Радев, след днешното решение на КС

Политика

СДС настояват за незабавна оставка на Румен Радев, след днешното решение на КС

Снимка:

Настояваме за незабавна оставка на президента Радев, след днешното решение на Конституционният съд. Съюзът на демократичните сили категорично настоява Румен Радев да поеме своята конституционна, политическа и морална отговорност и да се оттегли от поста Президент на Република България. Това се посочва в позиция на СДС.

 

Ето и цялата позиция:

Днешното решение на Конституционния съд показва ясно, че Радев е нарушил Конституцията и президентският Указ за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката е противоконституционен.

Ако го е направил неумишлено, това означава, че той не е за този пост и екипът му също не отговаря на изискванията на заеманите длъжности.

Ако е умишлено, то Румен Радев е длъжен незабавно да подаде оставка и да отегли своята кандидатура в полза на Илияна Йотова.

Ние дълбоко се съмняваме в неговите морални качества, но сме длъжни да го призовем към малко разум, отговорност и почтеност.

Г-н Радев, освободете България от вашето присъствие на Дондуков 2.  

 


Коментари (8)

Ния Когато Борисов подаде оставка за парите и кюлчетата в нощното шкавче
27.10.2021 14:32 / Отговор
Аз бе Чекмеджето и кюлчетата са компромат от и за тъпациииио..
27.10.2021 20:23
Фифа А този на снимката какво СДС ръководи, след като той е от тези които го унищожиха и пратиха в историята, а сега се подлагат на крадливите гербери само за лична изгода и държавни службички за да крадат и те ..и някои от неговите идоли подадоха ли оставка за кюлчетата и пачките евро в чекмеджетата, за апартаментите с асансюри, големите присвоени тераси по 150кв. М. от блоковите пространства- Каракачанов и безкраен списък с крадливи държавни герберски чиновници и кметове??
27.10.2021 15:05 / Отговор
Аз бе Фифи ...ти съ ебеш...отзад...
27.10.2021 20:25
attropo За сведение на тъпото прокопиево тролче,драскало като *ниь* и фифа*7
Толкова си тъп,че не четеш какво пише и се говори!Не си ли разбрал,че настана гробно мълчание както за *барцелонската къща*,така и за *пачките и кюлчетата*?
Защо бре,примат прокопиефъ?
Ами ИСПАНСКАТА ПРОКУРАТУРА каза,че няма НИЩО ВЯРНО в лайнявите ви тролски писания!
А след като прословутата *Мъди Хари* се оказа шавливата половинка на бобокчето,изведнъж всички млъкнаха - как така тази палавница ще се озове в спалнята на *парясника Борисов* и кому к... ще търси там?
МногУ нИудобнУ, брад,чет, се получи,да знаеш!!!
Сега бегай за нови инструкции при оня от улица *Малуша* и да си записваш всичко!
27.10.2021 16:08 / Отговор
Аз бе Ами да прави свирки на бат Бойко...Да му олигави кочана..
27.10.2021 20:26
Дафнес ОСТАВКА за президента. Как може да каниш за министерски пост някой и да не провериш документите, които ти предоставят!!!! Радев вие сте знаел за нарушението. Затова понесете своята отговорност и си подайте ОСТАВКА. ВИЕ НАЙ-БЕЗЦЕРЕМОННО НАРУШИХТЕ КОНСТИТУЦИЯТА В КОЯТО СТЕ СЕ ЗАКЛЕЛ. ИЗЛЕЗТЕ С ЧЕСТ ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ. НЕ Е ВИНОВЕН САМО КИРИЛ ПЕТКОВ. ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗАЕДНО.
27.10.2021 20:11 / Отговор
Аз бе Ани рАДЕф е по тъп от шугърфейс[email protected]
27.10.2021 20:28

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема