Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Президентът Радев върви по граничната бразда на евроатлантизма

Политика

СДС: Президентът Радев върви по граничната бразда на евроатлантизма

СДС: Президентът Радев върви по граничната бразда на евроатлантизма - Tribune.bg
Снимка:
"Отказът на президента Радев България да участва в инициативата за съвместна доставка на снаряди за Украйна, не е изненада за никого. Още от първия си мандат той върви по граничната бразда на евроатлантизма", се казва в позиция на СДС, изпратена до медиите.
 
От партията настояват, че тази колебливост на Радев не е попречила на сегашните му яростни критици от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да го изберат за втори мандат, защото тогава играеха в един отбор. "Гръмкият „политически плач“ в момента на тези две формации и техните лидери, е повече от лицемерен. Те си избраха Радев, без да се интересуват от показателния му отговор на въпроса: „Чий е Крим?“, а сега се отричат от този си избор, дори без да се извинят", отбелязват от СДС.
 
От партията изтъкват, че служебното правителство ще изпълнява волята на държавния глава, независимо от решенията, които взе 48 Народно събрание, за предоставяне на военна помощ за Украйна. "Това е очевидно за всеки гражданин на България. За да се спазват тези решения, е необходимо ясно евроатлантическо мнозинство в следващия парламент и редовен кабинет на най-подготвената политическа формация – ГЕРБ-СДС. Тези две условия са решаващи и за справяне с
инфлацията, цените и другите належащи проблеми.
 
Бъдещето на държавата зависи от нивото на политическа зрялост, която ще проявят всички отговорни парламентарни сили в 49 Народно събрание", призовават от СДС.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети