Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС в позиция: 9 септември трябва да се помни не като светъл празник, а като черен ден

Политика

СДС в позиция: 9 септември трябва да се помни не като светъл празник, а като черен ден

СДС в позиция: 9 септември трябва да се помни не като светъл празник, а като черен ден - Tribune.bg
Снимка:

Девети септември е дата, която трябва да се помни! Но не като светъл празник на червеноармейската инвазия в България, а като черен ден, след който държавата е превърната във васал на СССР и в нея близо половин век властва мракобесен тоталитарен режим. Това се посочва в позиция на СДС по повод 77 години от Деветосептемврийския преврат.

„От СДС, като най-старата дясна, антикомунистическа партия, създадена в името на свалянето на режима и поемане по пътя на евроатлантическата ориентация, многократно сме припомняли и осъждали червения терор, Народния съд, невинните жертви на лагерите на смъртта, ограбването на имуществото, унищожаването на интелигенцията, потискането на инакомислещите, потъпкването на свободата“, се казва още в позицията.

„Често ни обвиняваха, че антикомунизмът ни е пещерен! Но не, не е! Тези тъмни времена в нашата история трябва да се помнят, за да не допуснем фалшивата носталгия по комунизма да измества дневния ред на европейска България!

Няма тоталитарен режим, който да е добър за хората! Измамната сигурност и равенство, които приспиваха народа, ограбиха бъдещето му! Днес бившите комунисти, техните деца и внуци, са капиталисти, изпълнили с отличен завета на Тодор Живков - да превърнат политическата власт в икономическа.

Последствията от тази трансформация са в основата на днешните български проблеми. Докато не разградим червената мрежа от бивши комунистически величия и кадри на Държавна сигурност, няма да постигнем напълно идеала за модерна демократична държава.

Затова ще помним и ще говорим. За комунизма и неговите явни и тайни апологети, които ограбват бъдещето ни и днес!“, допълниха от СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп