Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Вторият тур - дясната и демократична общност срещу ретроградната социалистическа партия

Политика

СДС: Вторият тур - дясната и демократична общност срещу ретроградната социалистическа партия

СДС: Вторият тур - дясната и демократична общност срещу ретроградната социалистическа партия - Tribune.bg
Снимка:

Резултатите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието – Мая Манолова, пишат СДС

Вторият тур в София ще е сблъсък на дясната и демократична общност с ретроградната социалистическа партия. Това се казва в позиция на СДС след местния вот и обръщение към лидерите на „Демократична България” с призив за подкрепа.

От Съюза на демократичните сили заявяват: „Резултатите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието – Мая Манолова. Ние приемаме втория тур като сблъсък на дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие – Манолова, сега прикриваща се зад гражданите”.

Ето и позицията на СДС:

„Уважаеми лидери,

С някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия – СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите социалисти нямат нищо общо с европейските. Не се срамуват от Народния съд, не осъдиха престъпленията на комунизма, докараха държавата до три национални кризи през прехода. Не се отрекоха от миналото си, а първият конгрес на БСП продължи като броене последния на БКП. Да, те непрекъснато говорят за промяна – но винаги, когато имат възможност да я направят, изкарват хората на улицата. Това е партията, която на думи е евроатлантическа, а на дела – тегли към Евразия и Путин. Това са хората, които се кланят най-искрено на паметника на Съветската армия, а ние с Вас искаме да го махнем. Мислите ли, че Мая Манолова ще го направи, ако стане кмет?!

Уважаеми лидери на Демократична България,

Десницата в София има историческа мисия и дълг на 3 ноември – да избере кандидата на партия-член на ЕНП, почтен и компетентен досегашен кмет, в лицето на Йорданка Фандъкова. Другият избор означава подкрепа на БСП/БКП/!

Можем ли дори и да си помислим, че след 30 години борба за демокрация с червената партия, ще я върнем на бял кон в синя София?!

Сигурни сме, че не бихме го направили! Не бихме се прикрили зад призива „Гласувайте по съвест!”

Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София – Йорданка Фандъкова.”


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети