Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СЕМ: Радев е назначил Момчилова на 27 юли, но тя встъпва като член на 5 август

Политика

СЕМ: Радев е назначил Момчилова на 27 юли, но тя встъпва като член на 5 август

Снимка:

Към 5 август вече е прехвърлила фирмата си и отговаря на условията, твърдят от комисията

Соня Момчилова встъпва като член на СЕМ на 5 август 2021 г. Към тази дата тя е заличена в Търговския регистър като собственик на капитала на търговско дружество. Това обявиха от Съвета за електронни медии във връзка със засиления журналистически интерес към оповестеното днес - 29 септември 2021 г., решение на КПКОНПИ.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество потвърди днес, че към момента на назначаването си в Съвета за електронни медии Соня Момчилова е била собственик на фирма – нещо забранено по закон. На 18.08.2021 г. е образувано производство за проверка за евентуална несъвместимост при назначаването ѝ за член на СЕМ, съобщиха от КПКОНПИ.

При встъпването си в длъжност г-жа Момчилова отговаря на изискванията, предвидени в Закона за радиото и телевизията, което е потвърдила с декларация за съответствие, твърдят от своя страна от СЕМ.

„Съветът за електронни медии не е орган по назначаване на г-жа Соня Момчилова като член на СЕМ и не е компетентен да се произнася относно законосъобразността на указа на президента на републиката“, се казва още в позицията на регулаторния орган.  


Топ новини

виж още

Актуална тема