Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сербезова ще съди Хинков. Определи думите му като „полулъжи, полуистини“ и внушения

Политика

Сербезова ще съди Хинков. Определи думите му като „полулъжи, полуистини“ и внушения

Сербезова ще съди Хинков. Определи думите му като полулъжи, полуистини и внушения - Tribune.bg
Снимка:

„Това е като да обвинявате една изкуствено прекъснато бременност защо не е родила здраво дете. Това е цинизъм“, заяви Сербезова

„Смесица от истини, неистини и дъблоко неразбиране на темата с недостига на лекарства. Формулата изначално е заложена грешно. Няма формула на Сербезова, няма формула на Хинков или Ангелов. Има една-единна формула в закона, както е заложена от законодателите“. Това заяви пред БНР бившият министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

Тя обясни, че не е имало как да не реагира, когато при нея е дошъл доклад за одита на „Информационно обслужване“ на електронната система за проследяване на лекарствата СЕСПА, че формулата за реекспорт на лекарства не е спазена. Сегашният здравен министър проф. Христо Хинков отправи критики към нея, че е „в играта с реекспорта на лекарства“ като в този процес по думите му „общественият интерес е нарушен“.

„Ще го съдя“, декларира Сербезова като уточни, че „спекулациите предстои да се докажат в съда, тъй като Хинков хвърля директни обвинения“. Тя обясни, че два месеца по-късно мандатът ѝ на здравен министър в кабинета на Кирил Петков е бил прекратен и направи аналогия

„Това е като да обвинявате една изкуствено прекъснато бременност защо не е родила здраво дете. Това е цинизъм“, заяви Сербезова.

Тя каза още, че всичко било проследимо по документи, „Аргументи и лични нападки са различни неща“, допълни тя. „Нямам нищо общо с никакви дружества, които са посочени в доклада на ДАНС“. По думите ѝ цялостната лекарствена политика в последните години е довела до този недостиг.

„Целият процес трябва да се дигитализира“, смята Сербезова.

От 2014 г. 3000 продукта са напуснали българския пазар, отбеляза тя във връзка с нежеланието на производители да присъстват на нашия пазар, което предизвиква дефицит на медикаменти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети