Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сергей Станишев: Оставката на Нинова беше неизбежна

Политика

Сергей Станишев: Оставката на Нинова беше неизбежна

Сергей Станишев: Оставката на Нинова беше неизбежна - Tribune.bg
Снимка:

"Аз си мълчах по време на кампанията, но се говореха пак неистини, защото се обясняваше колко противоречията с европейските социалисти са минали на заден план и все повече хора разбирали политиката на БСП. Което не е вярно. Последните месеци за първи път БСП беше официално предупредена, че може да бъде изключена (от ПЕС - б.р.), заради свои националистически тенденции, както се е случвало с други партии", заяви пред БНР Сергей Станишев. 

По думите му стъпката с оставката на лидера на БСП е била неизбежна, но призова да не забравяме, че Корнелия Нинова вече си е подавала оставката.

Той допусна, че "при подходящи условия тя би опитала да се кандидатира отново". 

„Доста пъти съм предупреждавал, че посоката, в която върви БСП, я обрича да изостави много леви избиратели и да се хвърли, както беше направено в продължение на години, в състезание с консервативни и националистически формации, на техен терен. Това неминуемо я обрича на загуба. Днес, когато Корнелия Нинова обяви своята оставка, тя не призна, че политиката е погрешна. Въпросът не опира до това дали хората я харесват визуално, дали им е симпатична, а до политики. Иначе нямаше да загубим 800 хиляди гласа от 2017 г. досега", казва още Станишев.

Бившият министър-председател подчерта, че би било безотговорно да няма управление и да се отиде отново на предсрочни избори през есента:

"Нови избори би било катастрофално. ... Надявам се да имаме кабинет, но при тази делегитимация на процеса по-разумното би било партиите да търсят един по-експертен и програмен по типа си кабинет".



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати