Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шалапатова обеща по-високи заплати на социалните работници от догодина

Политика

Шалапатова обеща по-високи заплати на социалните работници от догодина

Шалапатова обеща по-високи заплати на социалните работници от догодина - Tribune.bg
Снимка:

Следващата 2024 та година ще е посветена на социалните работници, заявява социалният министър Иванка Шалапатова във фейсбук.

От новата 2024 година стартираме цялостна програма за повишаване на възнагражденията им. За мен е важно не просто да повишим заплащането, но и да подобрим драстично условията им на труд и да им осигурим непрекъснато обучение и професионална подкрепа с експерти и психолози, за да се чувстват уверени в ключово важните си решения на терен".

Министър Шалапатова отчита, че след намесата на Главната инспекция по труда, през второто полугодие на работещите са изплатени над 6 милиона лева забавени заплати и допълни, че приоритетно са работили и за повишаване на доходите на работещите и пенсионерите. От нова година минималната заплата ще се повиши на 933 лева, което е с близо 20% повече спрямо сегашния размер. Новият размер ще повиши дохода на над 500 000 работещи. От 1 юли 2024 четвърта година всички пенсии, отпуснати до края на 2023 година, ще се увеличат с 11%. Средната пенсия ще достигне 833 лева, което е със 100 лева повече в сравнение с настоящата година", добави още Шалапатова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети