Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шансовете на Станишев намаляват - БСП пращат в ЕП хора, които ще спазват насоки

Политика

Шансовете на Станишев намаляват - БСП пращат в ЕП хора, които ще спазват насоки

Снимка:

Когато ме изберат за водачка на листата, тогава ще кажа дали приемам, каза Деница Златева

„В платформата си много ясно сме записали какво искаме от бъдещите си евродепутати. Вярвам, че те ще спазват нашите насоки.“ Това заяви зам.-председателката на левицата Деница Златева пред bTV, като подчерта, че въпросът с Истанбулската конвенция е решен от Конституционния съд.

Преди време лидерът на БСП Корнелия Нинова ясно показа къде са различията на партията със Станишев. „БСП номинира Сергей Станишев за президент на ПЕС. Имаме обаче спорни въпроси, които не са без значение – за резолюцията за миграция и за Истанбулската конвенция“, каза тогава Нинова. Днес Златева отново спомена Истанбулската конвенция в коментарите покрай листата за евроизборите.

"До 15-ти март ще решим кой ще е водач на листата ни за евроизборите. По-важното е, че сме приели платформа за политиката ни за следващите 5 години. Лицата са важни, но политиката ни е по-ценна", каза Златева. "Ще дам отговор и съгласието си, дали ще водя евролистата, ако ме изберат“, допълни тя.

"Ние не говорим за червени и за сини лампи, а сме на терен сред хората. Застанали сме зад Елена Йончева, която е обвинена за пране на пари. Тя утре ще изнесе поредната порция за корупционни скандали. Обвиненията срещу нея са политически и няма да я уплашат, а ще я направят по-силна. Финансиранията за техниката ѝ са направени по банков път и всичко е прозрачно", смята Златева.

„Изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС беше най-голямата ни грешка. Включително и аз гласувах за него, но БСП изпи горчивата чаша", коментира още Златева.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още