Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на БАБХ: Продължавам да ходя с охрана

Политика

Шефът на БАБХ: Продължавам да ходя с охрана

Шефът на БАБХ: Продължавам да ходя с охрана - Tribune.bg
Снимка:

„Продължавам да ходя с охрана. Това не е мое решение“, коментира директорът на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ проф. Христо Даскалов пред БТВ.

„Ако е имало предупреждения към мен, те бяха януари. След това явно тези хора решиха да ме отбягват. Вие знаете, че бяха насочили стрелите си към други мои колеги. Опитваха се там да пробият. Слава Богу до днес никой от ангажираните по случая не се е поддал на страх“, уточни Даскалов.  

ВАС отказа на БАБХ: Няма да тълкува решението за Евролаб, окончателно е

Преди ден стана ясно, че с нова заповед той е спрял фирмата „Евролаб 2011“ да товари и разтоварва камиони с плодове и зеленчуци, влизащи от Турция, независимо че Върховният административен съд /ВАС/ финално потвърди, че фирмата може да разтоварва камиони на границата и отказа последващо тълкуване на решението си.

Съдът: БАБХ действа незаконно, Евролаб 2011 ще товари и разтоварва на Капитан Андреево

Шефът на БАБХ потвърди, че екипи на жандармерията поддържат обществения ред на „Капитан Андреево“, за да не възниква напрежение между служителите на частната лаборатория и командировани от БАБХ, извършващи фитосанитарен контрол. Той изтъкна, че е имало психически тормоз към служители на ГКПП „Капитан Андреево“, за да се махнат. Директорът на Агенцията по храните обясни, че фирмата "Евролаб 2011" никога не е била лишавана от дейността си на оператор по товарите.

„Те работят там, имат си място, получават приходи. Е, не тези огромни приходи, които получаваха преди 10 години“, отбеляза проф. Даскалов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати