Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на ДАНС: Премиерът Петков ми разпореди устно да изготвя списък на руски дипломати за изгонване

Политика

Шефът на ДАНС: Премиерът Петков ми разпореди устно да изготвя списък на руски дипломати за изгонване

Шефът на ДАНС: Премиерът Петков ми разпореди устно да изготвя списък на руски дипломати за изгонване - Tribune.bg
Снимка:

Той уточнил, че от експулсираните 70 служители на руското посолство, само 37 са дипломати, за които ДАНС има обосновано предположение, че развиват дейност, несъвместима с дипломацията. Доказателства за шпионска дейност обаче няма

Скандални факти за грубо погазване на законността в България от страна на премиера Петков е изнесъл пред народните представители председателя на ДАНС Пламен Тончев .

Министър-председателят Кирил Петков е наредил устно на шефа на ДАНС да изготви  списък на руски дипломати за изгонване. Това е заявил ръководителят на службата пред депутатите от закритото заседание на Народното събрание, свикано заради едноличното решение на премиера Петков да бъдат експулсирани 70 руски дипломати, научи Епицентър.бг.

Шефът на ДАНС е разказал още, че на заседанието на Съвета за сигурност, проведено на 13 юни, точка за изготвяне на руски дипломати не е имало. Темата била разисквана в точка Разни.

Той уточнил, че от експулсираните 70 служители на руското посолство, само 37 са дипломати, за които ДАНС има само обосновано предположение, че развиват дейност, несъвместима с дипломацията. Доказателства за шпионска дейност обаче няма.

Шефът на ДАНС е признал още, че не е давал пълна информация на президента, а само на премиера.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети