Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на „Митниците“: Заварих уплашени хора, които гледаха в земята

Политика

Шефът на „Митниците“: Заварих уплашени хора, които гледаха в земята

Шефът на Митниците: Заварих уплашени хора, които гледаха в земята - Tribune.bg
Снимка:

„Заварих уплашени хора, които гледаха в земята. Възложена е проверка, но приоритет за мен са приходите, състоянието на работния състав и опазването на границата”. Това заяви шефът на агенция „Митници” Георги Димов на въпрос на депутата Рая Азарян от ГЕРБ какво е заварил, когато е оглавил агенцията и дали има проверка за скандалните събития от последните седмици.

Димов и служители от агенцията бяха изслушани във временната комисия за разследване на корупционни практики в агенцията „Митници” и евентуалното участие на Асен Василев в тях.

„След тези скандали, митниците няма да изчезнат и няма да носят кръста на някакви хора, били за кратко там. Всички документи, които трябват на комисията, ще бъдат предоставени“, добави Димов. По думите му в митниците работят 3338 души, 88 служители били премествани на различни позиции, докато Петя Банкова е оглавявала агенцията.

Пред депутатите стана ясно още, че от назначаването на Банкова на поста  има 5139 административни нарушения в агенцията, образувани са 228 досъдебни производства, от които 123  са за контрабанда.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати