Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на парламента не намира за необходимо премиерът да се обяснява пред депутатите за цените

Политика

Шефът на парламента не намира за необходимо премиерът да се обяснява пред депутатите за цените

Шефът на парламента не намира за необходимо премиерът да се обяснява пред депутатите за цените - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Народното събрание Никола Минчев не намира за необходимо министър-председателят да идва в парламента и да дава обяснения в момента по въпроса за ценовата криза, стана ясно от негов коментар на искането на ПГ на  „ГЕРБ-СДС“ по този въпрос и за анонсираното въвеждане на режим на форсмажор у нас.

В процедура по начина на водене Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС обясни, че „не става въпрос за треторазряден политически сюжет“. От началото на днешното заседание за трети път от опозицията настояват за това изслушване.

Томислав Дончев заяви, че поводите премиерът да говори и да внесе яснота пред народните представители вече са повече от един – кризата с цените на основни продукти, т. нар. форсмажор, участието му във важни срещи.

От началото на пленарното заседание днес от ПГ на „ГЕРБ-СДС“ настояват председателят на парламента Никола Минчев, в рамките на правомощията, които има, да се свърже с министър-председателя Кирил Петков и с вицепремиера Корнелия Нинова, които да дадат обяснение относно плановете на правителството за въвеждането на форсмажор.

Процедурата по начина на водене бе направена в хода на гласуванията на второ четене на промените в Закона за пазарите на финансови инструменти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo този е образец на Пълната Простащина,напълзяла из България!
17.03.2022 15:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати