Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на правната комисия в НС с идея как да не се дублират заплатите на старите и новите депутати

Политика

Шефът на правната комисия в НС с идея как да не се дублират заплатите на старите и новите депутати

Шефът на правната комисия в НС с идея как да не се дублират заплатите на старите и новите депутати - Tribune.bg
Снимка:

Пълномощията на 49-то НС се прекратяват с полагането на клетвата на депутатите в новото 50-о НС. Това обикновено се случва в рамките на 10-ина дни до 2 седмици от деня на изборите, след като ЦИК обяви имената на избраните народни представители. С промените в Конституцията се създава възможност България да има 480 депутати (макар и само на хартия) в продължение на десетина дни през юни и съответно те да получат двойни заплати.

По този повод Радомир Чолаков от ГЕРБ е внесъл проект на решение за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, видя репортер на БГНЕС.

Чолаков предлага да се създаде нова алинея 2 със съдържание: “Възнаграждението се дължи от деня на полагане на клетва от народните представители до деня, предхождащ деня на полагането на клетва на новоизбраните народни представители”.

“При въведения принцип на непрекъсваемост на работата на законодателната власт за край на мандата следва да се счита денят, предхождащ деня на полагане на клетва на новото Народно събрание”, пише в мотивите си депутатът от ГЕРБ.

С тези промени реално депутатите няма риск да получат двойни заплати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети