Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на СОС: Заместник на кметицата на „Красно село” може да заеме мястото ѝ (ВИДЕО)

Политика

Шефът на СОС: Заместник на кметицата на „Красно село” може да заеме мястото ѝ (ВИДЕО)

Шефът на СОС: Заместник на кметицата на Красно село може да заеме мястото ѝ (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Заместник на кметицата на „Красно село” може да заеме мястото й, коментира на брифинг председателят на Столичния Общинския съвет Георги Георгиев. По думите му решението на ВАС представлява основание за прекратяване на правомощията на кметицата на столичния район „Красно село”, тъй като съдът се е произнесъл, че Росина Станиславова е в конфликт на интереси.

Като кмет на район "Красно село" за Станиславова е установено, че като ръководител е сключила договор с дъщеря си по европроект, касаещ социалния патронаж. Наложена ѝ е глоба в размер на 5 000 лв., което е минималният размер от предвидените в закона санкции

Председателят на столичният парламент уточни, че преди 2 г. срещу Станиславова е била подадена жалба от гражданин за възможни злоупотреби с патронажа за възрастни и социално слаби по време на COVID пандемията.

„Бе назначен одит от кмета на Столичната община, който да провери проекта. Той констатира, че г-жа Станиславова е изплатила близо 10 хиляди лева на себе си като ръководител на проект. На второ място – че е сключила договор със свързано лице, което после установихме, че е дъщеря ѝ. Решението на ВАС ще бъде изпратено до Общинската избирателна комисия. Тя е тази, която трябва да прекрати правомощията на Станиславова", обясни председателят на СОС. Той подчерта, кметицата на „Красно село” е избрана с гласовете на „Демократична България”. По думите му политическата отговорност е на партията, която е издигнала Росина Станиславова. Георгиев призова ДБ да изберат един от заместниците на кметицата, който да заеме мястото ѝ. От своя страна общинските съветници от ГЕРБ обещаха да подкрепят решението на ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети